Inköpsstrateg till Region Stockholm

rek-063-w.jpg
Regionledningskontoret, Administration, Stratgiskt inköp

Är du en analytisk och nytänkande Inköpsstrateg som vill ta nästa steg i karriären och arbeta för en av Sveriges största inköpsorganisationer? Då kan jobbet på regionledningskontoret vara rätt för dig! Vi har som ambition att bli Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation samt ledande i Europa på hållbar upphandling och söker dig som vill vara med på vår resa.

Vilka är vi?

Regionledningskontoret är regionstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av regionens verksamheter utifrån den vision och budget som regionfullmäktige har beslutat om. Vi arbetar i huvudsak med strategiska frågor som har stor betydelse för regionens verksamheter.

Tjänsten är placerad på enheten för strategiskt inköp som har det övergripande strategiska ansvaret för styrning och utveckling av regionkoncernens inköps- och upphandlingsverksamhet. I huvudsak handlar uppdraget om styrning, utveckling och uppföljning i syfte att säkerställa att koncernens verksamheter når uppsatta mål. Regionens inköpsverksamhet är nu inne i en spännande utvecklingsfas där det kommer att hända många saker, till exempel införande av kategoristyrt inköp, ökad digitalisering samt utveckling av robustare försörjning inom ramen för återuppbyggnaden av det civila försvaret. Nu söker vi en inköpsstrateg som kan medverka till att driva utvecklingen framåt.

Om tjänsten

Som Inköpsstrateg arbetar du med övergripande styrning och utveckling av Region Stockholms inköpsverksamhet. Du kommer att arbeta med en stor variation av uppgifter, allt från att projektleda utvecklingsinsatser till att genomföra utredningar eller medverka i uppföljning av inköpsverksamheten. Arbetet bedrivs i nära samarbete med regionens övriga förvaltningar och bolag. Du kommer även att bereda remissvar och ärenden till regionstyrelsen rörande ansvarsområdet samt planera och genomföra utbildningsinsatser och seminarier.

Vem är du?

Som person kännetecknas du av hög analytisk förmåga samtidigt som du är nytänkande och vågar utmana gårdagens sanningar. Du är ansvarstagande och driver självständigt dina processer framåt. Du är duktig på att skapa nya kontakter och du trivs med att hålla i olika nätverk. Du är lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål och riktlinjer. Du förblir motiverad när förändringar sker och avslutar det som påbörjats samt visar på en god förmåga att skapa mervärde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant akademisk utbildning inom, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med inköpsrelaterade frågor i en större organisation samt har gedigen erfarenhet av projektledning, processtyrning och förändringsarbete på strategisk nivå. Därtill har du erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar, svara på remisser och handlägga ärenden. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift och har erfarenhet av att organisera och driva nätverk.

Vi ser det som en fördel om du dessutom har erfarenhet av strategiskt upphandlings- eller inköpsarbete inom offentlig sektor, erfarenhet av att arbeta med kategoristyrning eller digitalisering inom en stor organisation eller erfarenhet av att arbeta med civilförsvarsfrågor, säkerhetsskyddad upphandling eller robust försörjning. Det är också en fördel om du har arbetat nära politiken i en politiskt styrd organisation eller varit chef i offentlig förvaltning.

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

I den här tjänsten får du möjlighet att forma rollen utifrån din egen erfarenhet och önskemål. Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter på Västra Kungsholmen tillsammans med övriga avdelningar inom Regionledningen och andra centrala förvaltningar. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Som ett andra steg i rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

 


Sista ansökningsdag:
2023-05-31

Ort:
 Stockholm

Referensnummer: 2023/4363

Facklig företrädare:
Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb