Upphandlare inom IT-området, Huddinge kommun

Dirigera goda affärer för framtidens välfärd
Kommunstyrelsens förvaltning

Om arbetsplatsen

Brinner du för samhällsnytta och tilltalas av möjligheten att vara med och påverka? Är du van att självständigt och effektivt driva projekt med goda resultat samt är bra på att kommunicera och samarbeta? Då har du hittat rätt!

Vi söker dig som tillsammans med två kollegor i vårt kategoriteam för IT och telekom vill vara med och åstadkomma nytta för kommunens invånare.
Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av utveckling och engagerade medarbetare. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm och erbjuder möjlighet till distansarbete på upp till 50 %.

Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala organ för upphandling och inköp. Upphandlingssektionen genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen, ofta i samverkan med övriga delar av kommunkoncernen. Vi arbetar kategoristyrt och med alla delar av affärsprocessen, och ansvarar också för kommunens e-handelssystem. Vi lägger också stor vikt vid att mäta de effektiviseringar vi åstadkommer.

Upphandlingssektionen består av 24 personer, där bl a upphandlare, inköpssamordnare, hållbarhetsstrateg, e-handel m.fl., tillsammans arbetar mot det gemensamma målet att åstadkomma goda offentliga affärer.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare i Huddinge kommun ansvarar du, tillsammans med ditt kategoriteam, för att planera och genomföra uppdragen på ett affärsmässigt sätt så att verksamhetens/kommuninvånarnas behov effektivt tillgodoses och kommunens övergripande mål uppfylls.

Du rapporterar till en av sektionens två enhetschefer som också leder kategoriarbetet. Du arbetar med flera uppdrag samtidigt, med eget projektledaransvar och i mycket nära samarbete med kommunens verksamheter. Du deltar också i vårt ständiga utvecklingsarbete och kategoriarbete med målet att kunna göra ännu bättre offentliga affärer.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket. Gärna en ekonomisk eller juridisk examen eller annan relevant examen inom IT-området, samt dokumenterad erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling).

Du har mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning, förstår komplicerade språkliga underlag och producerar egna dokument av hög kvalité. Vana av att arbeta i e-avrop och/eller andra upphandlingssystem värdesätts.

Vi söker dig som är strukturerad och som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är kvalitetsmedveten, ansvarstagande och noggrann. Du arbetar bra med komplexa frågor och problemlösning.
En god samarbetsförmåga är en framgångsfaktor i arbetet. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
Erfarenhet av att arbeta med IT, och särskilt IT-upphandling, i kommun eller annan politiskt styrd organisation är meriterande.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer


Sista ansökningsdatum:
2023-10-17

Referensnummer:
KSF:2023:76

Upplysningar:
Sara Holst enhetschef +46853530276

Facklig kontaktperson:
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb