IT upphandlare till Malmö stad

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att Malmöborna får bästa möjliga skola, omsorg och annan service för sina skattemedel?

Hos oss utlovar vi ett mycket stimulerande, utvecklande och roligt arbete där du får möjlighet till personlig utveckling.

Verksamheternas behov av ökat stöd vid IT-inköp gör att IT-sektionen på upphandlingsenheten behöver förstärkas med ytterligare en medarbetare. I din roll är du ofta länken mellan olika funktioner och arbetet förutsätter ett bra samarbete med bl.a. stadens verksamheter, förvaltningarnas IT- och digitaliseringsfunktioner, stadens centrala IT, specialister inom informationssäkerhet m.fl.

Upphandlarrollen hos oss på Upphandlingsenheten innebär att du arbetar som självständig projektledare och bistår organisationen i IT-upphandlingar genom hela processen. Detta innefattar i regel behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi och upphandlingsarbete. Arbetet innefattar även delvis en aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning samt rådgivning i inköpsfrågor till stadens olika verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning, motsvarande kandidatnivå (180 hp), inom exempelvis ekonomi, inköp, juridik eller teknik. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet, där vi gärna ser att du tidigare har arbetat inom strategiskt inköp eller projektledning samt har erfarenhet av LOU.

Arbetet kräver att du är bra på att planera och organisera ditt arbete och att du känner dig bekväm med att driva dina projekt framåt på ett tydligt och resultatorienterat sätt. I rollen ser vi gärna en person med en god problemlösande förmåga. Du bör vara noggrann, strukturerad och analytisk med förmåga att omsätta analyser och mål i strategiska affärsupplägg vilket möjliggör utveckling, effektivisering och besparingar i stadens upphandlingar och avtal.

Du kommer i din roll som upphandlare att ha många kontakter både internt mot stadens olika verksamheter samt externt med leverantörer. Det pågår ett kontinuerligt förbättringsarbete av processer vad gäller stadens inköp och du förväntas vara med och bidra till att föra utvecklingen framåt. Vi söker därför dig med stort engagemang och intresse för utvecklingsarbete.

Du har god kommunikativ förmåga och kan anpassa ditt budskap till olika målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form, på svenska, både i tal och skrift. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har förmåga att skapa goda professionella relationer, är lyhörd och lätt att samarbeta med.

Upphandlingsenheten består av personer med olika erfarenheter och kompetensprofiler. Vi eftersträvar prestigelöshet där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av stadsövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden. Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg- och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet.

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning.  Stadskontoret består av sex olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens.

Vi arbetar med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö och våra värderingar bygger på människors lika värde. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid och hos oss får du en dynamisk arbetsplats och möjlighet att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.


Ansök senast:
9 augusti 2023

Referensnummer:
20231170

Kontakt:
Cecilia Carlander
Sektionschef
cecilia.carlander@malmo.se
0708-131274

Åsa Jarlstam
Facklig kontaktperson Akavia/Saco
asa.jarlstam@malmo.se
040-345116

Vision Malmö
Fackförbund
visionavdelningen@malmo.se
040-304830

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb