Junior inköpsanalytiker till Nacka kommun

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att skapa framtidens inköpsanalyser i Nacka? Nu har du chansen att som Inköpsanalytiker bli en del av en kompetent, utvecklingsorienterad och effektiv inköpsavdelning!

Ditt uppdrag
Nacka arbetar kategoristyrt och har en inköpsprocess där olika affärsanalyser och spendanalyser har en central roll. Som inköpsanalytiker blir du en del av inköpsenheten, som är ett härligt, positivt team som växer till 18 personer med höga ambitioner.

Detta är en central roll där du driver och genomför utvecklingen av analyserna inom flera inköpsområden samt proaktivt stödjer inköpschefen med analyser och faktaunderlag – alltid i nära samverkan med verksamheten. Vidare arbetar du strategiskt och taktiskt med att stödja kommunens 14 inköpare med olika spendanalyser och dataunderlag samt omvärlds- och marknadsanalyser i såväl kategoriplaner som i enskilda inköpsprojekt.

I rollen ingår till exempel att:
 Ansvara för kommunens interna månadsrapportering.
 Delta i benchmarketingprojekt.
 Arbeta med kommunens spend-app i Qlicksense.
 Arbeta för att upptäcka välfärdsbrottslighet.
 Stötta med beslutsunderlag i de affärer kommunen gör.
 Vid behov kommer du även delta i leverans- och leverantörsuppföljningsprocesserna,
samt stötta inköparna i detta.

Din närmsta chef blir inköpschef Sebastian Nordgren, som har gedigen erfarenhet av inköpsverksamhet både i privat och offentlig sektor. Övriga samverkanspartners i kommunen är Controllerenheten, ansvariga chefer, projektledare och medarbetare inom kommunen.

Är det här du?
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med inköpsanalyser gärna i en politiskt styrd eller större och komplex organisation. Du stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder för att kunna bidra till kommunens affärer och att utveckla samhället. Du har ett genuint intresse för affärsanalyser, spendanalyser samt marknads- och omvärldsanalyser samtidigt som du trivs i en konsultativ roll där du driver utvecklingen på ett seniort sätt. Att stötta och utveckla dina kollegor inom analysområdet är en självklarhet för dig! Då komplexiteten i rollen kommer att variera behöver du ha:

 Relevant akademisk utbildning.
 Erfarenhet av en analysroll, kanske inom inköpsområdet, i minst 1-3 år i privat och/eller offentlig sektor.
 Erfarenhet av att driva utveckling inom ditt ansvarsområde.

 
Dina personliga egenskaper
 Relationsskapande och tycker om att samarbeta.
 Kommunikativ/pedagogisk.
 Målinriktad och drivs av att jobba mot uppsatta mål.
 Serviceinriktad.

Vi erbjuder 
Vi erbjuder dig att få vara med på en spännande resa, där du i en bred självständig roll får chansen att bygga och utveckla inköpsenhetens analysfunktion och bidra till framtidens Nacka!

I Nacka får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Blir du vår nya kollega så erbjuder vi dig: gym i huset, friskvårdsersättning, förmånscykelserbjudande samt möjlighet att växla semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i öppna, ljusa lokaler, granne med Nacka forum och 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg.

Intresserad? 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Om du vill bli en del av Nacka kommun, tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att få din ansökan!


Kontakt: Sebastian Nordgren, inköpschef på:
sebastian.nordgren@nacka.se,
070 431 91 60, eller LinkedIn.

Sista ansökningsdag: 2023-01-26.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb