Junior upphandlingsjurist till Statens inköpscentral

Har du en juristexamen och något eller några års arbetslivserfarenhet av juridiskt arbete? Är du nyfiken på upphandlingsjuridik? Vi söker nu dig som vill utvecklas och växa i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor. Hos oss får du vara en del av ett engagerat och prestigelöst team på en myndighet med hög utvecklingstakt!

Avdelningen Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar 1 900 avtal inom ett 30-tal avtalsområden med 730 leverantörer som regelbundet konkurrensutsätts i nya upphandlingar. Syftet med verksamheten är att samordna de statliga upphandlingarna och därigenom skapa besparingar för staten. Vårt mål är därför att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid, med rätt avropsstöd. Det innebär att vår verksamhet är behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att våra ramavtal blir det naturliga valet för myndigheter.

Avdelningen består av fyra enheter och en stab. Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik, där tjänsten är placerad, består idag av fem medarbetare och en chef.

Din roll som upphandlingsjurist

Som upphandlingsjurist förväntas du kunna ge stöd och vägledning inom upphandlingsjuridiken samt medverka till att ge ett verksamhetsanpassat juridiskt stöd för att säkerställa att ramavtalen är behovsanpassade, affärsmässiga och hållbara. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Vi är en mogen, engagerad och prestigelös grupp som arbetar mobilt och flexibelt där vi gemensamt tar ansvar för att utveckla vår verksamhet.

Vi arbetar oftast i projektform och ditt uppdrag är att stödja avdelningens medarbetare, både som rådgivare och kvalitetsgranskare i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor utifrån juridiska och affärsmässiga aspekter. Du medverkar i förberedelserna inför domstolsprocesser, granskning av upphandlingsunderlag och avtal samt deltar i avdelningens arbete med uppföljning och förvaltning av ramavtal. Utöver detta deltar du även aktivt i avdelningens metod-och processutvecklingsarbete.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som har

  • Svensk jur.kand./juristexamen (180p/270hp)
  • Något eller några års erfarenhet av juridiskt arbete
  • Kunskaper i LOU

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar, gärna samordnade ramavtalsupphandlingar
  • erfarenhet av avtalsförhandlingar
  • praktisk erfarenhet av arbete med avtalsskrivning
  • erfarenhet av praktiskt upphandlingsjuridiskt arbete

Som person är du prestigelös, nyfiken och initiativtagande och har lätt att ta till dig ny kunskap. Du arbetar noggrant och systematiskt samt tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare har du en god kommunikativ förmåga där du kommunicerar väl både muntligt och skriftligt samt kan förmedla komplexa uppgifter på ett pedagogiskt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Anställningen är en tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Just nu arbetar vi på distans på grund av coronapandemin, men annars sitter vi i fina, aktivitetsbaserade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökann, inklusive CV och personligt brev, senast den 6 oktober

Kontaktpersoner

Anna Ekberg, Enhetschef, Enheten för upphandlings- och avtalsjuridik, telefon 08-700 07 56, 073-427 57 89
Karin Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48
Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag: 6 oktober 2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb