Jurist till inköpsenheten på Polismyndigheten, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist som vill arbeta verksamhetsnära med intresse för upphandlings- och avtalsrätt.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist som vill arbeta verksamhetsnära med intresse för upphandlings- och avtalsrätt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Inköpsenheten ansvarar för att säkerställa Polismyndighetens försörjning av varor, tjänster och byggentreprenader, exklusive IT-området. Det innebär att vi styr, stödjer och utvecklar myndighetens inköpsverksamhet och utifrån ett kategoribaserat strategiskt inköpsarbete planerar, anskaffar och följer upp myndighetens avtal och leverantörer. Inom vårt ansvarsområde ingår dessutom myndighetens materielförsörjning, centrala lager och användning av e-handel. Polismyndighetens årliga anskaffningsvolym är 8,1 miljarder kronor. Under de senaste åren har vi genomfört ett omfattande förändringsarbete i syfte att skapa förutsättningar för en ändamålsenlig inköpsorganisation, robusta försörjningskedjor samt en effektiv användning av myndighetens resurser. Som en del av detta arbete, och i samverkan med myndighetens övriga verksamheter, pågår successivt ett införande av kategoristyrning som metod för inköpsarbetet

Vi är ca 100 medarbetare med en geografisk spridning över landet där merparten har sin placering i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Umeå. Kopplat till vår enhet finns även en beställarorganisation med ca 1300 lokalt anställda medarbetare.

I denna roll tillhör du juridikgruppen som ansvarar för rättslig styrning och rättsligt stöd inom de rättsområden som rör myndighetens inköpsverksamhet. Gruppen är placerad på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan.

Inköpsenheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Vill du veta mer? Läs mer om ekonomiavdelningen här

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här

Arbetsbeskrivning

Polismyndigheten upphandlar varor, tjänster och entreprenader. Som jurist på inköpsenheten arbetar du verksamhetsnära och rådger ledning och medarbetare i generella och specifika legala frågeställningar, främst inom avtals- och upphandlingsrätt, kvalitetsgranskar underlag samt företräder myndigheten i domstolsprocesser och i förhandlingar.

Rollen innebär många kontaktytor och du samarbetar med strategiska inköpare, kategoriledare och andra jurister inom avdelningen och på myndigheten i stort.

Arbetsuppgifter är i huvudsak, men andra uppgifter kan också förekomma, :

·         Att stödja i upphandlings- och avtalsrättsliga frågor

·         Att granska upphandlingsstrategier och -dokumentation

·         Att hantera överprövningar

·         Att omvärldsbevaka inom relevanta rättsområden

·         Att svara på interna och externa remisser

·         Att utbilda

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·         jur.kand eller juristexamen

·         erfarenhet av kvalificerat arbete med kommersiell avtalsrätt

·         erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandlingsrätt

·         mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

·         erfarenhet av överprövningar i förvaltningsdomstol

·         erfarenhet av entreprenadjuridik

 Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är leveransorienterad och förstår vikten av samarbete i positiv anda. Som person är du förtroendeingivande och agerar med gott omdöme. Du bidrar till god stämning och har lätt för att samarbeta.

Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt som är anpassat till mottagaren, du förväntas bl.a. föredra ärenden för inköpsenhetens ledning. Du ska vara en mycket god skribent samt ha en god förmåga att hålla muntliga presentationer.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt, flexibel och har vana att arbeta såväl självständigt som i grupp. Utöver det ställer rollen krav på att du är strukturerad, analytisk och noggrann.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Rollen kräver svenskt medborgarskap.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16 oktober 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A546.078/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A546.078/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:

Jan Matsson på 073-0434630 alternativt jan.matsson@polisen.se 

Sebastian Svartz på 010 – 5639066 alternativt sebastian.svartz@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elinore Saliba Stark, elinore.saliba-stark@polisen.se

Fackliga företrädare
Lawen Dehghani/SACO
tfn: 010-563 85 79,

Sofia Ask/Polisförbundet,
tfn: 010-563 87 10,

Tom Johnson/Fackförbundet ST,
tfn: 010-56 770 92,

Karna Tillheden/SEKO Polisen,
tfn: 010-56 16 627

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb