Karolinska Institutet söker upphandlare

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Enheten för inköp och upphandling är en del av Ekonomiavdelningen, KI:s centrala funktion för ekonomifrågor. Enheten arbetar med kategoristyrt inköpsarbete och vi består av upphandlare, upphandlingsjurister, inköpscontrollers, inköpssamordnare, administratör, reseansvarig och inköpschef. Vi är 21 personer på enheten.

Din roll

Som upphandlare på KI kommer du att arbeta i en stimulerande miljö i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med några av världens ledande forskare inom det medicinska området. KI erbjuder stora möjligheter att utvecklas inom sitt område.

Upphandlingsenheten ansvarar för genomförandet av samtliga upphandlingar på KI över direktupphandlingsgränsen. Vi genomför upphandlingar inom områdena forskningsrelaterade instrument, produkter och tjänster, administration, fastighet och IT.

Som upphandlare ska du självständigt genomföra olika typer av upphandlingar (ramavtals- och objektupphandlingar) och du deltar i hela upphandlingsprocessen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och avtalsuppföljning.

Vem är du?

Kvalifikationer

  •  Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller annat relevant område, alternativt slutförd YH/KY-utbildning om minst två år inom offentlig upphandling, inköparutbildning med relevanta inslag av offentlig upphandling eller motsvarande utbildning.
  • Erfarenhet av praktiskt inköps- eller upphandlingsarbete från offentlig sektor.
  • Du behärskar svenska flytande, har mycket goda kunskaper i engelska och har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska.
  • Du har god kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU) och om de lagar och regler som reglerar offentlig sektor.
  • Du har erfarenhet av att leda och genomföra egna upphandlingar utifrån beställares/referensgrupps behov och inom givna ramar.
  • Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation (både skriftligt och muntligt), strukturerad och har ett affärsmässigt, strategiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Du ska kunna planera ditt arbete och se till att hålla givna tidsramar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. För att lyckas i ditt arbete krävs att du är självgående, högpresterande och har både en analytisk och en pedagogisk förmåga. Du ska ha ett ödmjukt, trovärdigt och uppriktigt förhållningssätt då detta är viktiga egenskaper i arbetskontakter med beställare, leverantörer och kollegor. Andra viktiga egenskaper är att vara initiativrik, flexibel, serviceinriktad och ansvarstagande. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav.

Meriterande

  • Flerårig erfarenhet av upphandlingsarbete
  • Genomfört egna större ramavtal som upphandlare
  • Erfarenhet av att ha arbetat med upphandlingsverktyget Tendsign eller annat liknande upphandlingsverktyg.


Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Sista ansökningsdag:
27 november 2022

Ort: Solna

Referensnummer: STÖD 2-4178/2022

Kontakt:
Josef Dadoun, enhetschef , josef.dadoun@ki.se, 0852486229

Facklig företrädare
Magnus Anå, OFR, 08-52486437, magnus.ana@ki.se

Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb