Kvalificerad Inköpare till Trafikverkets huvudkontor i Borlänge

Om jobbet

Det är ett stort fokus på affärsmässiga upphandlingar och på goda leverantörskontakter inom Trafikverket där vi har ambitionen att vara leverantörsmarknadens förstahandsval. Som Kvalificerad inköpare skapar du samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Du blir en del av den största beställaren i branschen, med en årlig inköpsvolym på närmare 60 miljarder kronor.

Du driver våra affärer i tvärfunktionella team avseende allt från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären där affärsutveckling är en central del i ditt arbete för att nå de effekter vi vill åstadkomma. Genom kommunikation och dialog med leverantörsmarknaden skapar du också tydlighet och en ökad attraktivitet för våra affärer, samtidigt som du genom samarbete med våra leverantörer utvecklar våra affärer.

Ditt huvudsakliga område kommer vara att arbeta med affärer kopplade till försörjning av varor samt material till Trafikverkets väg- och järnvägsanläggning där ett stort fokus nu ligger på att med olika åtgärder höja Trafikverkets beredskapsförmåga. I rollen kommer du främst att arbeta med komplexa upphandlingar och avtal samt leda någon av våra affärskategorier.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:

 • leda upphandlingar av varor samt väg- och järnvägsmaterial
 • vara avtalsansvarig och leverantörsansvarig för ett antal av våra avtal och leverantörer.
 • i samverkan med leverantörsmarknaden och dina avtalsleverantörer utveckla våra affärer.
 • leda någon av våra affärskategorier.
 • kontinuerligt arbeta med förbättring av våra arbetssätt och metoder samt utveckling av våra inköpsstrategier.

I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar ungefär 250 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet, varav ungefär 60 i Borlänge och uppdragen spänner över en blandning av operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig ett lärorikt och utvecklande arbete med stort eget ansvar och en introduktion med en erfaren handledare för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt. Hos oss har vi en lärande kultur där vi i gruppen stöttar varandra, bollar idéer och delar med oss av vår kunskap.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas behöver du som person vara driven och ha förmåga att leverera resultat för att vi tillsammans ska nå våra mål. Vi ser att du är analytisk och har förmåga att hitta lösningar på uppkomna problem. Eftersom du kommer att driva flera uppdrag parallellt och leda eller ingå i flera olika kategoriteam behöver du vara strukturerad, ha god samarbetsförmåga och förmåga att skapa förtroende. En hög ansvars- och servicekänsla i ditt arbete ser du som en självklarhet.

Vi söker dig som:

 • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) inom teknik, ekonomi, juridik eller annan utbildning och erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
 • har flera års relevant erfarenhet i närtid av att arbeta som strategisk inköpare inom offentlig upphandling eller inom privata sektorn
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon eller några av följande erfarenheter:

 • goda kunskaper i LOU/LUF
 • god kunskap om kategoristyrd inköpsverksamhet
 • erfarenhet av inköp inom en större organisation eller myndighet.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsorten för denna tjänst är Borlänge. Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 24/2023 i Borlänge.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan, tillsammans med ditt CV, kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Ort: Borlänge

Sista ansökningsdag:
4 jun 2023

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb