Offentlig inköpsstrateg/upphandlare, konsultavtal till HBV

Vill du ha en utvecklande roll i en lyhörd och inkluderande organisation? Välkommen till HBV! Vi har känsla för goda affärer och driver offentligt inköp hos allmännyttan framåt!

Vi är förmodligen en av Sveriges bästa arbetsplatser!

Just nu har vi en vakans så om du är inköpsstrateg med erfarenhet inom Offentlig upphandling, skynda dig att ansöka så att vi får hälsa dig välkommen till HBV!
HBV är en inköpsfunktion som ägs av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Verksamheten drivs utan vinstintressen och eventuellt överskott ges tillbaka till medlemmarna. Vi genomför samordnade upphandlingar för varor och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Vi är verksamma inom 48 ramavtalsområden och med dryga 200 ramavtal hjälper vi dagligen våra medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Ett samordnat och professionellt inköpsarbete ger stora effekter både genom ekonomiska fördelar och i tryggheten av att enkelt kunna göra avrop mot upphandlade avtal. Allt fler av våra medlemmar ser värdet av att satsa på ett bra inköpsarbete och de ser även värdet av att prioritera sina upphandlings-/inköpsresurser där de gör störst effekt. Som medlemmarnas specialistfunktion följer vi vad som händer på marknaden och ser oss som ett naturligt kunskapsnav och det självklara förstahandsvalet för inköp och upphandling inom fastighetsrelaterade varor och tjänster.

Vi växer och fler medlemmar ansluter sig och efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt. I denna spännande utveckling rekryterar vi nu fler inköpsstrateger.

Ditt uppdrag på enheten för Konsultavtal
Som inköpsstrateg kommer du självständigt att utifrån LOUs ramverk, projektleda upphandlingar av medlemsspecifika upphandlingar. Du ansvarar för framtagande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud till upprättande av avtalsunderlag. Under upphandlingen har du ett nära samarbete med medlemmar tillika våra ägare.

Hos oss på HBV är inköp en kärnverksamhet och det innebär att du alltid har duktiga och engagerade kollegor omkring dig som är beredda att ge en hjälpande hand. Vi delar med oss av vår kunskap och erfarenhet och ser till att kontinuerligt utveckla oss, allt för att fungera som medlemmarnas expertis inom offentligt inköp.

Vem söker vi
Du har en akademisk utbildning inom juridik, inköp, ekonomi eller motsvarande, alternativt YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling i kombination med några års yrkeserfarenhet.

Troligtvis har du arbetat några år med inköp/upphandling och är väl förtrogen med de olika delmomenten i inköpsprocessen. Har du erfarenhet av projektledning och kunskap om LOU, samt AB/ABT/Aff så är det meriterande. Dina färdigheter i att använda svenska språket på ett välformulerat och korrekt sätt i upphandlingsunderlag är goda och du är en van användare av Officepaketet och andra verksamhetsstödjande system.

Som person tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer strukturerat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du jobbar med många olika saker samtidigt men tappar inte din blick på helheten. Att bygga formella och informella nätverk ser du som en arbetsmetod och du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och uttrycker dig på ett välformulerat och engagerat sätt.

Vi erbjuder
HBV arbetar för att skapa en arbetsmiljö där medarbetare trivs och mår bra. Vi erbjuder bland annat rikskort, friskvårdsbidrag, extra semestertillägg, företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Anställningen omfattas självklart av kollektivavtal med tillhörande försäkringar och tjänstepension.

HBVs huvudkontor finns i attraktiva lokaler vid Globen. Här arbetar cirka 50 kollegor, varav tio på enheten för Konsultavtal som tillhör Inköpsavdelningen. En del resor ingår i tjänsten, i huvudsak till våra medlemmar ute i landet.

Ansökan
Välkommen med din ansökan redan idag men senast 2023-05-21.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sandra Sedig, Enhetschef Konsultavtal, 08-556 765 44 eller Maria Nyqvist, Ordförande för Unionen, 08-124 306 04.

 

 


Ansök senast: 2023-05-21

Kontakt:
Sandra Sedig, Enhetschef Konsultavtal, 08-556 765 44 eller Maria Nyqvist, Ordförande för Unionen, 08-124 306 04

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb