Samordnare avtalsförvaltning, Region Gotland

Upphandlingsstöd
I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Region Gotland spenderar årligen ca 2,5 miljarder kronor på upphandlingspliktiga inköp. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Region Gotland.

Avdelningen ekonomi söker samordnare för avtalsförvaltning till enheten upphandlingsstöd. Vi söker utvecklingsinriktade medarbetare som tillsammans med oss vill göra goda affärer för Region Gotland! Du får arbeta med avtalsförvaltning av en av Sveriges bredaste upphandlingsportföljer i offentlig sektor mitt i ett världsarv på vackra Gotland.

På upphandlingsstödsenheten arbetar 10 personer med strategiska inköpsfrågor, avtalskontroll, e-handel, support och rådgivning vid inköp samt ett stort antal upphandlingar. Region Gotlands uppdrag omfattar både kommunal och regional verksamhet vilket återspeglas i vårt inköpsarbete. Vi erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina erfarenheter. Vi driver och deltar i olika projekt och nätverk.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Hos oss får du ett mycket spännande arbete med goda utvecklings- och påverkansmöjligheter inom inköp för Region Gotland och alla våra intressenter.

Dina arbetsuppgifter
Som samordnare för avtalsförvaltning arbetar du med att vidareutveckla Region Gotlands modell och arbetssätt för att säkerställa fortsatt kvalitet och effektivitet i avtalsförvaltningen. Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp arbete med avtalsförvaltning för upphandlingsstödsenhetens räkning. Samordnaren för avtalsförvaltning tar över slutförda upphandlingsuppdrag från upphandlarna, arbetar med avtalsförvaltning, ger råd kring hur avtalet ska efterlevas samt deltar i såväl interna dialoger som dialoger med leverantörer om avtal. Du deltar i uppföljningar samt beslut om avtalsförlängningar samt delger information om avtalsuppföljningen inför start av nya upphandlingar. Du deltar också aktivt i utvecklingen av Regions Gotlands inköp och har stor möjlighet att påverka arbetet.

En viktig del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Region Gotland är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du genomför avtalsförvaltning i samarbete med regionens förvaltningar. Arbetet med avtalsförvaltning görs tillsammans med många kollegor på Region Gotland såsom upphandlingsstödsenheten, inköpsråd på alla förvaltningar och specialister inom olika områden. Att ha goda nätverk och samarbeten är en framgångsfaktor i arbetet.

Vem är du?
Du har universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis juridik eller ekonomi alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten. Du har mycket goda kunskaper av arbete med att upprätta och säkerställa efterlevnad av avtal.

Meriterande är om du har erfarenhet av projektledning eller förvaltning och även juridisk kompetens. Vi ser det som meriterande om du har flerårig erfarenhet av arbete med att göra avtalsrättsligt arbete inom offentlig sektor, erfarenhet av arbete med affärsdrivande verksamhet, kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling, erfarenhet av arbete i digitala upphandlingssystem och även erfarenhet av strategiskt inköpsarbete, verksamhetsutveckling och förändringsledning

Rollen som samordnare för avtalsförvaltning är ny. Det innebär att du ska ha god kapacitet att utveckla arbetssätt och roller samtidigt som du genomför löpande avtalsförvaltning.

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med olika målgrupper. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Arbetet är komplext och omfattar många olika processer, därför är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du sätter stort värde i gott professionellt bemötande till alla, genomför ett arbete med hög kvalitet och ser vikten av löpande utveckling med ett lösningsorienterat perspektiv.

Om regionstyrelseförvaltningen
Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för koncernstyrning, strategisk planering och ärendeberedning. Vi arbetar även med regional utveckling och kultur- och fritidsverksamhet. Vi fungerar som ett internt stöd till regionens övriga förvaltningar. Tillsammans månar vi om kvalitet och effektivitet för dem vi finns till för.

Om Region Gotland
Region Gotland är den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Vi är över 6700 engagerade medarbetare som tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare.Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.


Ort: Gotland

Ref. nr. 2022/1457

Kontakt: Nanna Sörling 0498269553

Sista ansökningsdag: 2023-01-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb