Senior upphandlare för trafikavtal till Skånetrafiken

Gör skillnad. Varje dag.
Vill du vara med och hitta lösningar för hur driften av Pågatågen säkerställer maximal kundnytta? Driva frågor om hur Skånetrafiken kan få till det bästa partnerskapet utifrån medborgarens och verksamhetens behov? Säkerställa rätt drivkrafter i regionbusstrafiken som skapar största möjliga affärs- och samhällsnytta? Då kan du vara vår nästa upphandlingsstrateg, med fokus på att leda våra buss- och tågupphandlingar!

Vi har bestämt oss för att bli bäst i världen på kollektivtrafik. Att ständigt utmana bilen som norm men också att skapa serviceresor med enastående service. Genom smarta lösningar, hög tillgänglighet och att sätta resenären i centrum är vi fast beslutna att skapa världens bästa resa. Genom ett långsiktigt strategiskt tänk och genom ett högt mått av affärsmässighet kan vi göra världens bästa resa möjlig och skapa ett stort mervärde för de skånska resenärerna. Av Skånetrafikens 6,5 miljarder i omsättning är 5 miljarder upphandlad verksamhet. Cirka 50 % av verksamheten är skattefinansierade och 50 % kommer från verksamhetens intäkter, så som från biljettförsäljning.

Enheten affär och inköp har uppdraget att, med kunden i fokus och med stor affärsmässighet, handla upp tjänster och utforma attraktiva avtal gällande kollektivtrafiken i Skåne. Vi har en central roll inom Skånetrafiken och ingår i avdelningen för strategi och affär. Enheten består av åtta medarbetare med funktioner så som upphandlare, upphandlingsspecialister och upphandlingsstrateger samt två affärsutvecklare. Vi är affärsmässiga och har ett stort kunnande inom inköp, upphandling och affärer. Här har vi möjlighet att engagera oss och göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Skånetrafiken står inför flera stora upphandlings- och utvecklingsprojekt både vad gäller trafiken och tillhörande digitala tjänster. Vår roll är att tidigt fånga och konkretisera de behov som finns för att stötta verksamheten på bästa möjliga sätt. I rollen kommer fokus vara på upphandlingar av större trafikavtal, så som buss- och tågtrafik. Vi erbjuder en tjänst i ett spännande utvecklingsskede i en expansiv verksamhet i en tillväxtregion.

Enheten Affär och inköp, tillsammans med den avdelning vi tillhör, leder och driver arbetet med nästa trafikaffär och som upphandlingsstrateg driver och deltar du i större upphandlingar och projekt. Trafikupphandlingsprojekt leds av en projektledare, där du blir ansvarig delprojektledare för hela upphandlingsprocessen och är även en viktig del av de förstudier som ligger till grund för affären. I nära samarbete med både interna och externa intressenter tar du fram och utvecklar affärs- och upphandlingsunderlag, skapar affärsmässiga och attraktiva avtal samt medverkar i framtagande av nya affärsförutsättningar som skapar värde och bidrar till att Skånetrafiken når uppsatta mål. I ansvaret ingår att följa utvecklingen inom branschen i stort, vara väl insatt i affärsförutsättningarna och förstå vilka krav vi både ska möta och ställa. En viktig del av uppdraget omfattar även tolkning, analys och slutsatser av inkomna anbud och förstå dess påverkan på affären och hur vi i förhandlingsskedet kan få ut maximal nytta till bäst totalkostnad.

Önskvärt är att du även kan ta en ledande roll inom enheten gällande juridiska frågor, så som sekretess, offentligrätt och avtalsrätt, men framför allt dess påverkan på affären.

Vi arbetar processorienterat och oftast med deltagare från flera funktioner, såväl internt som externt. Du arbetar med alla aspekter av kundupplevelsen och avtalet och driver upphandlingsprocessen genom väl genomarbetade underlag. Du rapporterar till upphandlingschefen.

Vårt nya moderna huvudkontor i Hässleholm ger utrymme till flexibla arbetssätt och tvärfunktionella möten. Här arbetar du aktivitetsbaserat och väljer arbetsstation utifrån dina behov för stunden. Du har möjlighet att fördela arbetsveckan mellan distansarbete och arbete på plats. Vårt huvudkontor ligger i anslutning till centralstationen. Vi har även arbetsplatser i Malmö, Helsingborg och Lund som är en del av det aktivitetsbaserade arbetssättet.

Kvalifikationer

Gällande den formella kompetensen välkomnar vi dig som har universitets-/högskoleutbildning, med fördel inom juridik, ekonomi, civilingenjör alternativt annan utbildning i kombination med den erfarenhet vi efterfrågar.
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta med att utveckla, konkretisera och skapa attraktiva och affärsmässiga upphandlings- eller inköpsunderlag och avtal som skapar verkligt värde. Du har drivit eller varit delaktig i komplexa inköps- eller upphandlingsprojekt, och vet vad som krävs för att gå från idé till affärsavtal.

Vidare har du erfarenhet av arbete med processer/processutveckling och i en roll som projektledare, projektkoordinator och/eller kravställare mellan beställare inom den egna organisationen, men även mot externa partners. Du har vana vid, och är intresserad av, innovations- och utvecklingsarbete. Vi lägger även vikt vid erfarenhet av att skapa avtalsformer med gemensamma drivkrafter, arbeta med olika försörjningsstrategier, ekonomiska kalkyler med mera. Det är också en fördel om du har kunskap om de juridiska frågeställningar som förekommer vid offentliga affärer såsom avtalsrätt och offentligrätt. Har du erfarenhet av kollektivtrafik, trafikupphandlingar, trafikutveckling samt regelverket inom offentlig upphandling ser vi det som meriterande.

Du är en god förhandlare med förmågan att formulera dig klart och tydligt och med din pedagogiska förmåga kan du göra det komplexa enkelt. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att överblicka en stor mängd data, men även se detaljer och dess relation till helheten. Som person är du drivande, utvecklingsorienterad och tänker i nya banor. Att du är en prestigelös teamspelare och van vid att arbeta i en föränderlig miljö är en förutsättning för att du ska trivas i rollen.

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Vi gör det enkelt att resa hållbart. Varje dag gör människor cirka 465 000 resor med någon av våra dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Våra resor med bussar och tåg är märkta med Bra Miljöval och genom att resa kollektivt bidrar vi tillsammans till ett hållbart samhälle, en bättre miljö och ett levande landskap. Det ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Ref nr: C116814

Sista ansökningsdag:
2023-01-08

Kontaktpersoner:
Gunilla Sjöberg, Rekryterare, Gemensam servicefunktion
Telefon 046-275 27 02

Mattias Olsson, Enhetschef
Telefon 076-889 06 47

Fackliga företrädare:
Jenny Björkman Vision
Telefon 0451-28 85 32
Leif Olsson SACO
Telefon 0451-28 86 12

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb