Senior upphandlare till Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Senior upphandlare

Har du ett brinnande intresse för upphandling och en förmåga att driva arbetet från kravställning till genomförande?  Nu söker Ekonomienheten vid Göteborgs universitet en erfaren upphandlare.

Ekonomienheten ansvarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Tjänsten som upphandlare finns inom upphandlingssektionen på enheten. Upphandlingssektionen består av totalt nio medarbetare; sju upphandlare, en upphandlingsjurist samt en sektionsledare, upphandlingschef.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta kollegor. Upphandlingssektionen jobbar i framkant och utvecklar kontinuerligt inköps- och upphandlingsområdet på Göteborgs universitet.

Arbetsuppgifter

Sektionen och du som upphandlare genomför alla upphandlingar över direktköpsgränsen. Upphandlingarna omfattar både ram- och köpavtal, allt från konsulttjänster till avancerad forskningsutrustning. Upphandlingar genomförs både på svenska och på engelska. Befintligt upphandlingsstöd är TendSign och universitetet har e-handelssystemet VismaProceedo.

Upphandlingssektionen och du som upphandlare svarar för följande uppgifter:

  • Behovs- och marknadsanalys, samordning, löpande planering, upprättande av upphandlingsstrategi, genomförande av upphandlingar och avtalsuppföljning
  • Arbete med att ansluta ramavtalsleverantörer till e-handelssystemet
  • Utbilda och informera verksamheten
  • Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor
  • Utveckling av sektionens gemensamma arbetsmetoder, processer, rutiner samt mallar och dokument.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i upphandlarrollen förutsätts att du har minst fem års erfarenhet av inköp och upphandling. Har du kunskap och erfarenhet inom LOU, entreprenadjuridik och IT upphandlingar ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd. Vi söker dig som är: jurist, ekonom eller har annan relevant akademisk examen.

Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och pragmatisk i ditt tankesätt, samtidigt som du är reflekterande. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta personer att arbeta mot samma mål. Du har en förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt och skapa förtroendefulla relationer med institutioner, fakulteter och övriga enheter inom universitetet. Du måste tillfullo behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid 100% med placering vid Ekonomienheten. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Ansök senast:
2023-08-27

Kontakt:
Eva Nordlund, Upphandlingschef, 031-786 5884, eva.nordlund@gu.se

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:
https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb