Senior upphandlare till Håbo kommun

Kommunledningsförvaltningen
Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. 

Om arbetsplatsen 
Enheten är centralt placerad och en del av kommunledningsförvaltningen som har till uppdrag att stödja hela kommunen. Enheten består av en upphandlingschef, fem upphandlare, en inköpsadministratör och en e-handelssamordnare som arbetar med elektronisk handel. I Håbo kommun har medarbetare stor möjlighet till inflytande och utveckling. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar arbetsmiljö, god hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är viktigt för oss. 

Arbetsuppgifter 
Som senior upphandlare i Håbo kommun arbetar du med att genomföra varu- och tjänsteupphandlingar inom varierande områden. Även andra typer av upphandlingar kan förekomma.  

Några av dina arbetsuppgifter: 

 • Arbetsuppgifterna omfattar hela upphandlingsprocessen vilket innebär att utforma kravspecifikationer, skapa förfrågningsunderlag samt teckna avtal i nära samarbete med beställaren. 
 • Du kommer även att arbeta med utveckling inom upphandlingsområdet tillsammans med upphandlingschefen. 
 • Utbilda, informera, ge råd och stöd till chefer och kollegor inom kommunen.  
 • Bidra till att utveckla relationer med det lokala näringslivet.  
 • Som senior upphandlare ingår det att tillsammans med upphandlingschefen vara handledare och mentor åt mer juniora medarbetare inom enheten.  

Enheten arbetar strategiskt med konstant fokus på att förbättra våra processer och kvaliteten i våra upphandlingar samt relationer med kunder och leverantörer. 

Vi arbetar aktivt med e-handel och Visma proceedo. 

Vi använder idag upphandlingssystemet Kommers eLite. Vi är också medlemmar i nätverket 

NOFI (Norrorts offentliga inköpare) och nätverket för Uppsala län, Uppsam. 

Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet. 

Kvalifikationer 

 • Minst åtta års erfarenhet som upphandlare med praktisk erfarenhet av LOU. 
 • Du ska ha yrkeshögskoleutbildning med inriktning strategisk inköp/upphandling, högskoleutbildning som offentlig upphandlare eller relevant akademisk examen, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. 

Meriterande egenskaper och erfarenheter.  

 • Bred kompetens och erfarenhet att arbeta med upphandling och inköp inom offentlig politisk styrd verksamhet eller offentliga bolag.  
 • Genomfört komplexa IT-upphandlingar, exempelvis lönesystem, telefoniupphandling och liknande.
 • Vana att tolka regler och juridik i komplexa upphandlingar. 

Vi söker dig  
Vi söker dig med ett brinnande intresse för inköps- och upphandlingsfrågor. Du är strukturerad och bra på att planera, organisera och prioritera, du besitter hög kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet. Att följa lagar, policys och riktlinjer är för dig en självklarhet. Du har god förmåga att hantera hög arbetsbelastning under perioder. 

För att nå enhetens gemensamma mål är du en engagerad kollega som samarbetar väl med andra. I rollen är det viktigt att du är kontaktskapande, informativ, ansvarsfull och utåtriktad som person. 

I din roll som senior upphandlare förväntas du arbeta självständigt med stort egenansvar där du samtidigt bidrar till verksamhetens och dina kollegors utveckling genom att dela med dig av din kompetens och erfarenhet i rollen som handledare och mentor.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas. 

I rekryteringen kommer tester att genomföras som en del i urvalsprocessen.

Vi ser fram mot din ansökan! 

Om Håbo kommun
Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 23 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till inflytande och utveckling. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 700 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.


Sista ansökningsdag:
7 juli 2024

Kontakt:
Johnny Eriksson, 0171-52500

Ort:
Bålsta

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb