SiS söker utredare inom inköps- och avtalsområdet

Referensnummer: 2.9.1-4003-2024Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 350 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Är du en ansvarstagande och kommunikativ individ med goda sociala färdigheter som stimuleras av utmanande och varierande arbetsuppgifter? Då kan du vara den vi söker! Vi förstärker nu sektionen för inköp och upphandling och söker en utredare med ansvar för avtals- och inköpsrelaterade frågor. I sektionens uppdrag ingår ett centralt och övergripande ansvar för styrning, utveckling, uppföljning, samordning och rådgivning i frågor rörande inköp, upphandling och avtal. I rollen är du delaktig under hela inköpsprocessen – från att ett behov uppstår, under upphandlingsfasen och till avtalsuppföljning samt utvärdering av avtalet.

Tjänsten innefattar ett samordnande ansvar för att utveckla och följa upp de avtal som rör SiS kärnverksamhet. Som utredare kommer du att ställa krav och villkor i myndighetens kärnverksamhetsupphandlingar.  Kärnverksamhetens avtal omfattar varor och tjänster som är kopplade till ungdomar och klienter hos SiS. Det kan röra allt från möbler, kläder, kioskvaror, heminredning, livsmedel, fritidssysselsättning, frisörer m.fl. Tjänsten innebär ett omfattande utredningsarbete med många kontaktytor i syfte att kunna sammanställa en helhetsbild av myndighetens (ofta komplexa) inköpsbehov. Komponenter som behöver utredas kan beröra säkerhet, miljöaspekter, logistiska utmaningar m.fl. Utöver interna kontakter innebär tjänsten kontakt med leverantörsmarknaden för att utreda rimliga och effektiva lösningar. Då slutanvändarna av avtalen finns ute i SiS verksamhet förväntas det att du har möjlighet att regelbundet besöka SiS institutioner, som är geografiskt utspridda över hela landet. Som avtalsansvarig implementerar du upphandlade avtal i verksamheten, sköter den initiala kontakten med leverantören vid eventuellt uppkomna problem samt löpande vid avtalsfrågor. Vidare ansvarar du för avtalsuppföljning och förvaltning. Det innebär bland annat att du säkerställer att såväl myndigheten som leverantören uppfyller ställda krav och att dessa efterlevs. Vid problem av juridisk karaktär konsulterar du vid behov sektionens jurister.

Rollen kräver att du har en mycket god förmåga att kunna tillgodogöra dig information, såväl muntligt som skriftligt, från parter med olika bakgrund och utbildning. För att lyckas i rollen behöver du kunna sammanfoga inhämtad information till en helhet. Rollen kräver en god förmåga att kunna se och förstå samband. I rollen ingår att ta fram visst skriftligt underlag, exempelvis beredningsunderlag till ledningsgrupp, vilket innebär att en god förmåga att uttrycka dig i skrift är nödvändigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom exempelvis logistik, ekonomi, inköp, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av berednings- och/eller utredningsarbete i offentlig sektor.
  • Erfarenhet av att läsa och tolka avtalstext.
  • Erfarenhet av att genomföra analyser av leverantörsmarknader.
  • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift.
  • Mycket god förmåga att självständigt driva arbete framåt.
  • Goda kunskaper i arbete med Office-paketet, och då främst Word, Excel och Powerpoint.

Det är meriterande om du även har:

  • Körkortsbehörighet B, då resor ingår i tjänsten.
  • Erfarenhet av upphandlingsarbete.
  • Erfarenhet av avtalsskrivning

Som person har du lätt för att etablera nya kontakter. Du tar stort eget ansvar för att ta dina arbetsuppgifter i mål. Vidare är du lyhörd och trygg i dig själv. Du är van vid att driva arbete under utveckling och förändring och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg! Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/


Ansök senast:
2024-06-02

Referensnummer:
2.9.1-4003-2024

Kontaktpersoner:
Anja Gustin
Sektionschef
0104534043

Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09
Isabelle Strid
SACO-S
0104534068
Jenny Kingstedt
ST
010-453 40 77

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb