SMHI söker chef för enheten Inköp och service

Vill du vara med och bidra till vår vision om ett ”hållbart samhälle i en värld i förändring, tack vare vår kunskap om väder, vatten och klimat”? Vi rekryterar nu en chef till vår enhet Inköp och service, där du får möjlighet att arbeta strategiskt med myndighetens processer för inköp och gemensam service.

Avdelningen Lednings- och verksamhetsstöd är en nybildad avdelning som består av funktioner som arbetar med ledning och stöd för hela SMHIs verksamhet. Avdelningen arbetar också med frågor som rör säkerhet och beredskap och vänder sig till såväl interna som externa intressenter.

Enheten Inköp och service uppgift är att säkerställa att SMHIs inköp görs i enlighet med gällande regler och på ett strategiskt och affärsmässigt sätt. Enheten ansvarar även för SMHIs fastigheter gentemot hyresvärdar och har ansvaret för att hålla samman och utveckla SMHI-gemensam service.

Om tjänsten
Enheten består av två grupper, Inköp och Service och du har verksamhets- och ekonomiskt ansvar för enheten. Du har direkt personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen Inköp, som består av nio medarbetare, inköpare, upphandlare och fastighetsansvarig. Du ansvarar också för gruppen Service som består av en gruppchef och nio medarbetare inom områden expedition, kundtjänst, bibliotek, reception och växel.

Tjänsten som enhetschef innebär i huvudsak ett strategiskt arbete där du kommer att stödja medarbetare i komplexa frågor. Du ingår i avdelningen Lednings- och verksamhetsstöds ledningsgrupp, där du är med och vidareutvecklar avdelningens arbete.

SMHI är från oktober 2022 utsedd till beredskapsmyndighet och du kan förväntas delta i myndighetens arbete med civilt försvar och säkerhet.

Arbetet kräver mycket bra samverkan med andra avdelningar internt men även en del externa kontakter, exempelvis med andra myndigheter.

Om dig/din profil
Du har relevant akademisk utbildning, men du kan också ha mångårig erfarenhet från liknande roller och på så sätt tillgodogjort dig relevant kompetens.

För tjänsten krävs att du har:

  • erfarenhet av offentlig verksamhet
  • erfarenhet av offentlig upphandling
  • erfarenhet av ledarskap, exempelvis projektledning

Meriterande är om du har:

  • erfarenhet av att utveckla inköpsprocessen
  • erfarenhet av fastighetsfrågor
  • erfarenhet och intresse av att utveckla gemensam service för medarbetare och externa intressenter
  • erfarenhet av personal- och budgetansvar
  • erfarenhet av arbete i ledningsgrupp
  • erfarenhet av att driva uppgifter över avdelningsgränserna
  • kunskap och/eller erfarenhet från området säkerhet och beredskap

Som person är du trygg och stabil med god självinsikt. Du har intresse och fallenhet för att vara ledare och att utveckla verksamhet och medarbetare genom att delegera och stötta. Du har förmåga att leda och motivera genom dialog och samverkan. Då rollen innebär ett stort ansvar att få processer att fungera över avdelningsgränserna är det viktigt att kunna skapa goda relationer, engagemang och delaktighet.

Mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%

Placeringsort
Norrköping

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-03.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse.


Ansök senast: 2023-09-03

Kontaktpersoner
Bodil Aarhus Andrae
Avdelningschef
011-495 80 00

Susanne Gullmar
HR-specialist
011-495 80 00

Susanne Tainamo
ST
011-495 80 00

Annika Söderlund
SACO
011-495 80 00

Samtliga nås via epost:
fornamn.efternamn@smhi.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb