Stategisk upphandlare till Stockholm Vatten och Avfall

Trygg_Stadshus_Morning_Aug_19_175.jpg

Om arbetsplatsen

Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av upphandling och gillar utvecklingsarbete? Då ska du söka dig till oss på Sveriges största vatten- och avfallsbolags inköpsverksamhet! Vi söker dig som har ett affärssinne och tycker om att bygga relationer internt och externt.

Som upphandlare på inköpsenheten kommer du som en av 10 drivna och affärsmässiga upphandlare arbeta med att planera och genomföra upphandlingar men även vara med i arbetet kring utvecklingen av enhetens arbetssätt.

Som upphandlare hos oss kommer du tillhöra en enhet på ca 25 personer. Dina kollegor kommer utöver upphandlare bland annat bestå av avtalsförvaltare, operativa inköpare, administratörer och inköpssamordnare.

I rollen ingår att:

  • Genomföra upphandlingar från behovsanalys och strategi till tecknat avtal.
  • Vara delaktig i uppföljning av avtal i nära samarbete med avtalsförvaltare och avtalsansvarig.
  • Stötta i hantering av avtalsavvikelser i pågående avtal.
  • Ta fram och implementera kategorispecifika strategier och aktiviteter.
  • Ta fram strategier, verktyg och mallar för upphandling av varor och tjänster i enlighet med lagar och riktlinjer.

Det finns stora möjligheter att utveckla rollen utifrån både egna initiativ samt efterfrågan från verksamheten. Du kommer att ingå i teamet för kategorin drift och underhåll och genomföra upphandlingar av varor och tjänster som behövs inom vattenproduktion och avloppsrening.

Utöver detta kommer du även att ansvara för upphandlingar inom kategorin verksamhetsgemensamma varor och tjänster. Detta innebär olika typer av konsulttjänster, catering, lokalvård, kommunikationstjänster m.m. 

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ser vi att du har:

  • Universitet/högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk eller juridisk inriktning eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.
  • Minst 5 års praktisk erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar i enlighet med LOU/LUF.
  • Kompetens och erfarenhet av att leda och driva upphandlingar i projektform samt erfarenhet som workshopledare

Personliga egenskaper

Du har ett affärssinne, är noggrann, duktig på att se helheten samt bra på att identifiera, hantera och följa upp detaljer i arbetet. Då du är den som leder arbetet är goda projektledaregenskaper, förmågan att möta olika personer, medla och att skapa trygghet viktigt i rollen. Vidare är du strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, samtidigt som du är bra på att arbeta självständigt och ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och det gemensamma resultatet.

Du kommer i ditt arbete ha många interna och externa kontaktar och därför är det viktigt med god samarbetsförmåga och att du kommunicerar både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt.

Övrigt

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.


Sista ansökningsdag:
16 februari 2024

Kontakt:
Anette Eriksson
Enhetschef Inköp
Telefon: 08-52212223
E-post: anette.eriksson@svoa.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb