Stockholmshem söker Kategoriansvarig upphandlare inom bygg

AB Stockholmshem

Är du en person som brinner för inköp, bygg och strategiskt arbete som drivs av samarbete? Nu söker vi på Stockholmshem en kategoriansvarig upphandlare som i samarbete med upphandlare skapar upphandlingar för att nå bolagens och stadens mål för ny- och ombyggnad!

Kategoriansvariga upphandlaren kommer att ingå i team inköpsområde Bygg, som består av kategorier inom ny- och ombyggnad. Teamet är ett av två team som ingår i inköpsenheten. Det andra teamet är inköpsområde team Förvaltning och verksamhetsnära stöd.

Inköpsenheten består av tolv medarbetare som innefattar följande roller; Inköpschef, Inköpsadministratör, Controller, Kategoriansvariga upphandlare samt upphandlare. Inköpsenheten ingår i avdelning Bygg och Teknik.

Inköpsenheten på Stockholmshem har förändrat sitt arbetssätt för att effektivisera, höja kvaliteten samt för att använda kompetensen på rätt sätt. Vår administratörsfunktion är ett stort stöd i delar av det administrativa upphandlingsarbetet och KAU (kategoriansvara upphandlare) ska vara stödet samt vägledare i det strategiska och kategoristyrda arbetet för att upphandlaren på ett effektivt sätt ska kunna genomföra upphandlingar.

Ditt uppdrag

  • Driva strategier och kategoristyrt inköp
  • Vara med och skapa en långsiktig strategi för inköpsarbetet
  • Leda beställarenheterna i upphandlingsarbetet
  • Stödja upphandlare som ingår i teamet
  • Utveckla inköpen mot nya upphandlingsformer
  • Ge stöd och råd i inköpsrelaterade frågor från verksamheterna och allmänhet

Vem är du?
Vi ser att du som söker har en relevant eftergymnasial examen och har erfarenhet av att ha jobbat med projektledning, strategiskt inköp och upphandling, gärna inom bygg. Du gillar att tillsammans med andra förenkla och förbättra processer och arbetssätt. Det är meriterande om du jobbat kategoristyrt med upphandling/inköp och om du har avtalsjuridik eller entreprenadjuridik med dig i bagaget.

Utöver detta ser vi även att:

  • Du har goda kunskaper om gällande upphandlingslagstiftning
  • Du har god kunskap och erfarenhet av att arbeta med upphandling inom fastighetsbranschen eller byggbranschen
  • Du har god erfarenhet av att självständigt driva upphandlingsarbete
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi erbjuder dig
Hos oss är du en del av ett kundnära företag, som vågar tänka nytt och där du får bidra med samhällsnytta varje dag. Vi månar om varandra och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget. På Stockholmshem erbjuder vi, sjukvårdsförsäkring, ett generöst friskvårdsbidrag och möjlighet att semesterväxla och löneväxla.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfald i staden och de kvaliteter det tillför och ser därför sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Om Stockholmshem
Stockholmshem är ett av landets största bostadsbolag med närmare 60 000 hyresgäster. I mer än 80 år har vi varit med och utvecklat staden, skapat hem och bostadskvarter åt stockholmarna. Stockholmshem ägs av Stockholms stad.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev. Sista ansökningsdagen är den 6 mars 2023 men vänta inte med att skicka in din ansökan då urvalet sker löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 38 h/vecka med start snarast möjligt.

Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att ta kontakt med Lena Boman, tf inköpschef, tel. 08 508 39 468. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Flodqvist, HR, tel.08 508 39 123. Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08 508 39 508.


Ort: Stockholm

Referensnummer: 2023/988

Sista ansökningsdag:
2023-03-06

Kontakt:
Frågor om tjänst:
Lena Boman, tf inköpschef, tel. 08 508 39 468.

Frågor om rekryteringsprocessen:
Malin Flodqvist, HR, tel.08 508 39 123.

Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08 508 39 508.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb