Strateg för försörjningsberedskap kopplat till Inköp

1. Blandad 1

Nu förstärker Inköp med en engagerad strateg inom försörjningsberedskap som tillsammans med oss vill vidareutveckla Region Sörmland och Västmanlands fortsatta inköpsarbete med fokus på försörjningsberedskap. 

Arbetsuppgifter

Det här är en helt ny tjänst där vi söker dig som vill säkerställa god försörjningsberedskap genom goda affärer relaterat till inköp.

Du kommer arbeta med logistik och försörjningskedjor kopplat till inköp och upphandling och undersöka sårbarheter i försörjningsflöden, genomföra omvärldsanalyser och löpande följa leverantörsmarknadens utveckling inom området försörjningsberedskap. Det innebär bland annat att ha som uppgift att bygga upp och implementera processer som syftar till att identifiera och kartlägga risker i både Region Sörmland och Region Västmanlands försörjningsberedskap med inriktning på inköp.

Ditt arbete ska höja kunskap och förståelsen för frågorna, vägleda och kvalitetssäkra arbete inom försörjningsberedskap. I rollen samverkar du i olika nätverk både internt och externt via arbetsgrupper, nationella forum och direktkontakt i vardagen. Du kommer på uppdrag av och i samverkan med Region Västmanlands beredskapssamordnare och Region Sörmlands krisberedskapschef att utveckla och implementera samt förvalta och följa upp uppdraget.

Du kommer vara anställd på Inköp, Region Sörmland, Västmanland och vara placerad i enheten stöd och styrning i Eskilstuna, Nyköping eller Västerås.

Om arbetsplatsen

Regionerna Sörmland och Västmanland har en gemensam inköpsfunktion som ansvarar för all upphandlings- och inköpsverksamhet för båda regionerna. Inköpsverksamheten består av tre enheter med ca 60 medarbetare och ansvarar för en upphandlingsbar spend på ca 8 miljarder kronor. Vi arbetar strategiskt med inköp, har en väl implementerad kategoristyrning och bidrar starkt till ekonomisk hållbarhet och samhällsnytta.

Som nyanställd får du ta del av vårt introduktionsprogram i syfte att du så snart som möjligt ska känna dig som en del av vårt team. Du välkomnas till en arbetsplats som uppmuntrar till ansvarstagande, samverkan, omvärldsbevakning och verksamhetsutveckling.

Läs även mer vad Region Sörmland erbjuder dig som medarbetare: Våra förmåner – Region Sörmland (regionsormland.se)

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller annan utbildning som är relevant för området och/eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig yrkeserfarenhet från relevanta uppdrag inom exempelvis inköp och vi tror också att du har erfarenhet från politiskt styrda organisationer med förståelse för komplexiteten. Vi ser gärna att du har erfarenhet som projektledare alternativt processledare med vana att utveckla och driva frågor och erfarenhet av att själv skapa de kontaktytor som behövs för att leverera i uppdrag.

För att lyckas i ditt uppdrag är du en person som tar ansvar för dina uppgifter, verkar genom samverkan, nätverkande, och gott samarbete. Du har förmåga att att planera och organisera ditt arbete för att kunna utveckla processer, arbetssätt och metoder från grunden. Det är av betydelse att du har en hög kompetens i att kommunicera, lyssna in, skapa förståelse och med stor personlig trygghet kan förmedla dina kunskaper och förklara dina ställningstaganden. Du har en god analytisk förmåga, vilket innebär att du prioriterar relevant information, analyserar kärnan i ett problem och föreslår och ger råd kring dess lösningar. Vidare ser vi att du har ett långsiktigt perspektiv och är uthållig i ditt arbete mot mål och resultat.

Välkommen med din ansökan senast 14 maj 2023.

Initiala intervjuer planeras att genomföras under v. 21.
Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.
Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag:
14 maj 2023

Kontaktperson:
Pia Larsson
Enhetschef
070-989 50 11
pia.a.larsson@regionsormland.se

Refnr:
20230326

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb