Strateg Hållbar upphandling inriktning miljö till Region Stockholm

Regionledningskontoret, Hållbarhetsavdelningen, Miljöenheten

Vill du vara med och växla upp Region Stockholms hållbarhetsarbete och driva omställningen mot en hållbar konsumtion och produktion genom hållbara inköp av varor och tjänster? Som Hållbarhetsstrateg med miljöinriktning kommer du att spela en central roll hos en av Sveriges största upphandlande myndigheter i att nå våra hållbarhetsmål och för att bidra till en hållbar utveckling.  

Om tjänsten

Som Hållbarhetsstrateg kommer du att tillsammans med engagerade strateger leda, utveckla, samordna och följa upp det strategiska hållbarhetsarbetet i Region Stockholm, utifrån Region Stockholms hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi. 

Huvudfokus för tjänsten är att operativt och strategiskt arbeta med kravställning och uppföljning inom miljöområdet i hela inköpsprocessen. Det innebär att utveckla och utvärdera miljökrav i de samordnade upphandlingarna, utföra uppföljningar samt vidareutveckla det strategiska hållbarhetsarbetet.

I rollen ingår att genomföra miljöbedömningar, behovs- och marknadsanalyser, samt utveckla upphandlingskrav och strategier för minskad miljö-och klimatpåverkan kopplat till Region Stockholms inköpskategorier och upphandlingsobjekt. 

Vidare arbetar du för att de politiska målen uppnås och att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet och på ett effektivt sätt. Viktiga prioriteringar är att minska klimatpåverkan, främja övergång till en cirkulär ekonomi, skydda människor och miljö från skadliga ämnen, bevara och stärka biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Att säkerställa hållbara leverenskedjor i de varor och tjänster som levereras till Region Stockholm är en ytterligare prioritet. De kommande åren är fokus att omsätta de politiska ambitionerna i praktisk handling, och arbetet genomförs i nära samverkan med Upphandlingsavdelningen men även med andra förvaltningar och bolag inom Region Stockholm.

I rollen ingår du i miljöenhetens upphandlingsgrupp som i dagsläget består av tre medarbetare och som i huvudsak arbetar med att omsätta Region Stockholms ambitiösa hållbarhetsarbete i inköps- och upphandlingsprocessen. Andra arbetsuppgifter inom miljöenhetens ansvarsområde kan komma att bli aktuella vid behov.

Vem är du?

Som person har du ett strategiskt, långsiktigt tänkande och en god förmåga att omsätta strategi i praktisk handling. Du har förmåga att hantera både detaljerade och övergripande uppgifter samt är bra på att se helheter och samband. Du är mål- och resultatorienterad med en förmåga att agera och prioritera i en föränderlig miljö. För att lyckas i rollen behöver du därför vara prestigelös och det är en självklarhet för dig att räcka ut en hjälpande hand om det behövs. Du arbetar strukturerat, är noggrann, självgående och beslutsför. Du har även förmåga att arbeta med flera parallella uppgifter och är bra på att hålla tidsramar. Då tjänsten har många kontaktytor förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga samt att du är bekväm med att prata inför större grupper. Du har också ett intresse av att delta i utvecklingen av Region Stockholms samlade hållbarhetsarbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

För att passa för rollen har du:

  • Högskoleutbildning inom miljöområdet såsom exempelvis miljövetenskap eller annan utbildningsinriktning som bedöms vara likvärdig inom för tjänsten relevant område.
  • Erfarenhet av att arbeta med hållbar upphandling.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 
  • Kunskap om lagen om offentlig upphandling.

Vi ser det som en fördel om du dessutom har:

  • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med hållbara leveranskedjor.
  • Vana att arbeta inom en politiskt styrd organisation
  • Erfarenhet av projektledning 

Självklart har du ett intresse för vår verksamhet och för innehållet i tjänsten.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i trevliga lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan bifogas CV och personligt brev. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Christoffer Nelson: christoffer.nelson@regionstockholm.se.

Övrigt

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för Region Stockholms omställningsarbete.

Regionledningskontoret stödjer regionstyrelsen i uppgiften att leda, styra, samordna och följa upp Region Stockholms verksamheter. Förvaltningen arbetar strategiskt och operativt utifrån ett koncernperspektiv och ger regionstyrelsen de underlag och det stöd den behöver i sitt uppdrag att utveckla Region Stockholm. Regionledningskontoret ansvarar även för stöd till klimat- och regionutvecklingsnämnden samt för verksamhetsstödjande tjänster inom koncernen. Läs mer här

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Sista ansökningsdag:
2024-03-31

Kontakt:
Christoffer Nelson, 070-2590826

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb