Strategisk inköpare med kategoriansvar

På Svenska Bostäder arbetar vi tillsammans för att bygga, utveckla och förvalta hållbara boenden. Med våra unika lägen i Stockholm har vi möjlighet att arbeta för ett tryggt samhälle för Stockholmarna. Hos oss är våra medarbetare engagerade och tar hyresgästernas intressen på allvar. Vi vill att alla ska trivas hos oss och därför erbjuder vi gemenerösa förmåner, flexibla och digitala arbetssätt och har flera kontor i Stockholm som du kan utgå ifrån.

Vill du, tillsammans med vårt härliga team, vara med i utvecklingen av Svenska Bostäders inköpsarbete? Nu söker vi en strategisk inköpare med kategoriansvar!

Ditt uppdrag
Som strategisk inköpare på Svenska Bostäder arbetar du brett med hela inköpsprocessen och driver självständigt dina upphandlingar enligt LOU. Du har kategoriansvar för kategorifamilj fastighetsdrift som innefattar exempelvis underkategorier för trädgårdsskötsel, jour- och larmtjänster och avfallsfrågor. Du analyserar och tar fram affärsstrategier inom hela kategorifamiljen i nära dialog med marknaden och de interna samarbetspartners. Du söker nya affärsmöjligheter genom olika effektivitetsaktiviteter som ska leda till ökad lönsamhet för företaget.

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

  • Ta fram upphandlingsunderlag enligt LOU och utvärderar anbud, samt tecknar och implementerar avtal i verksamheten
  • Vara rådgivare till interna beställare och verka för att vi använder strategiska och effektiva upphandlingslösningar i hela inköpskedjan
  • Förhandla med leverantörer och följa upp avtal
  • Ansvara för administration av upphandlingar och hantering av avtal i olika system

Du ingår i inköpsenheten på ekonomiavdelningen och rapporterar till inköpschefen. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom inköp, upphandling, teknik, fastighetsdrift, ekonomi eller juridik, alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom inköp och/eller branschen

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av offentlig upphandling enligt LOU
  • Erfarenhet av projektledning och kategoristyrt inköp

Personliga förmågor
Vi söker dig som är samverkansinriktad med förmåga att skapa förtroendefulla relationer så väl internt som externt. Du skapar engagemang och trygghet och kommunicerar enkelt på mottagarens villkor både i tal och i skrift.

I rollen är det viktigt att du har förmågan att organisera, planera och prioritera ditt arbete. Det krävs ett stort eget driv där du är lösningsinriktad. Vidare ser vi att du är analytisk och omvärldsorienterad med ett strategiskt förhållningssätt.

Eftersom Svenska Bostäder arbetar för samhällsnyttan är det också viktigt att du har ett samhällsengagemang och vill vara i ett sammanhang där vi tillsammans kan göra skillnad.

Vilka är vi?
Inköpsenheten består av åtta personer som tillsammans utvecklar enhetens interna processer genom ständiga förbättringar samt ansvarar för en årlig inköpsvolym på ca 2,5 miljarder kronor. Här arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. För oss är våra medarbetare vår viktigaste resurs. Vi vill att alla medarbetare ska må bra och därför satsar vi på hälsofrämjande insatser och förmåner, såsom t.ex. massage på arbetstid, hälsoundersökningar, egen idrotts- och konstförening, friskvårdsbidrag och generöst semestertillägg.

Vi arbetar utifrån de fyra ledorden: resultatorienterade, handlingskraftiga, kommunikativa och lyhörda.

Placeringsort
Din placeringsort är på huvudkontoret i Vällingby. Givetvis tillämpar vi flexibla och digitala arbetssätt. Vi tillämpar möjlighet till distansarbete i ett företag som är utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Låter detta intressant?
Välkommen med din ansökan via länken senast 21 januari 2024. För mer information är du välkommen att kontakta vår inköpschef Katariina Virkkunen på tel. 08-508 371 09 eller rekryteringskonsult Michaela Kalén på tel. 08-508 117 27. Intervjuer och urval kommer att ske löpande under annonseringstiden. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag. Skicka gärna därför in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!


Ansök senast:
21 januari 2024

Kontaktpersoner:
Michaela Kalén, Rekryteringskonsult
tel. 08-508 117 27
michaela.kalen@stockholm.se

Katariina Virkkunen, Inköpschef
tel. 08-508 371 09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb