Strategisk inköpare, Sektion Inköp Förvaltning

Arbetsförmedlingen, Förvaltningsavdelningen, Inköpsavdelningen

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Inköpsavdelningen, Affärsområde IT och Förvaltning

Inköpsavdelningen har ett centralt ansvar för anskaffning, utveckling och förvaltning av våra avtal. Vi ansvarar för samtliga anskaffningar samt det kategoristyrda arbetssättet inom myndigheten där externa kostnader är strukturerade under inköpskategorier. Inköpsavdelningen består av två

Affärsenheter och medarbetarna utgår från Solna och Östersund. Inköpsavdelningen har även en funktion för Affärsstöd med avdelningsövergripande roller. Totalt består Inköpsavdelningen av ca 80 medarbetare. Den totala omsättningen på anskaffningar av varor och tjänster uppgår i dagsläget årligen till ca 8 miljarder kronor. I framtiden förväntas detta öka.

Vi arbetar tvärfunktionellt med målsättningen att leverera ändamålsenliga varor och tjänster och därigenom ge medarbetarna förutsättningar att lösa myndighetens gemensamma uppdrag.

Vem söker vi

Vi rekryterar nu en strategisk inköpare till sektionen Inköp Förvaltning med placeringsort Solna eller Östersund. Som strategisk inköpare kommer du att planera, projektleda, genomföra upphandlingar inom sektionens inköpskategorier.

Du bidrar också i den affärsmässiga uppföljningen samt förvaltningen av avtal och leverantörer.

Som strategisk inköpare medverkar du i kategoriteam för att formulera inköpsstrategier, optimera affärer och möjliggöra nyttorealisering för verksamheten.

Grundläggande krav för tjänsten

  • Akademisk examen om minst 120 hp inom juridik, eller ekonomi/ eller en YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling om minst 400 YH-poäng/ eller annan utbildning som anses relevant för arbetet. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. (examen bifogas i ansökan)
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar i enlighet med LOU (Lagen om offentlig upphandling) (arbetsgivarintyg bifogas i ansökan)
  • Mycket god förmåga att i tal och skrift kommunicera på svenska

Övriga meriter för tjänsten

  • Erfarenhet av arbete med att självständigt ta fram större ramavtal i enlighet med LOU i roller som strategisk inköpare eller upphandlare
  • Erfarenhet av projektledning

Du är affärsmässig och förtroendeingivande, där du ser och tänker helhet i vardagen. Du har förmåga att snabbt sätta sig in i nya problemfrågeställningar och strukturera ett komplext material. Vidare ser vi att du är en lagspelare som samarbetar prestigelöst med olika personer och grupperingar.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

  • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
  • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
  • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsorten är Östersund eller Solna. Vi erbjuder möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.


Ort: Östersund eller Solna

Referensnummer:
Af-2022/0106 8112

Kontakt:
Fredrik Isaksson, Sektionschef, fredrik.isaksson@arbetsformedlingen.se
Eliza Chmurzynska, Rekryteringspartner, eliza.chmurzynska@arbetsformedlingen.se

Facklig företrädare
Peter Eriksson, ST,
010-4868441
Lars Norlander, Saco-S,
010-4867722
Helen Haglund, Seko,
010-4865693

Sista ansökningsdag: 2022-12-13

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb