Strategisk inköpare till Försvarsmakten

OM TJÄNSTEN

Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation och vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare? Vill du dessutom bidra till att försvara Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer? Vi söker nu erfarna strategiska inköpare till Stockholm.

OM FMLOG OCH INKÖPSENHETEN

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom att planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Vid FMLOG finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

BEFATTNINGEN ERBJUDER

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Som strategisk inköpare kommer du att genomföra komplexa upphandlingar självständigt och leda dessa genom hela upphandlingsprocessen. I rollen arbetar du självständigt med planering och genomförande av flera upphandlingar parallellt och i nära samarbete med företrädare för verksamheten. I de upphandlingsprojekt du ansvarar för kommer du att ha en sammanhållande och drivande funktion gentemot våra beställare. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, behovsanalyser och marknadsanalyser. Du utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och leverantörsförhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga nära affärsrelationer med dina uppdragsgivare och leverantörer. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du kommer att möta chefer och medarbetare som behöver din hjälp och där du agerar rådgivare och informerar om upphandlingsregler. Medverkan i olika arbetsgrupper och Försvarsmaktsövningar hör också till arbetsuppgifterna.

KRAV

KVALIFIKATIONER

 • Akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
 • Flerårig aktuell erfarenhet av att genomföra komplexa upphandlingar
 • Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

 • Upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Kategoristyrt inköp
 • Avtalsrätt eller förvaltningsrätt
 • Kund- och leverantörsutveckling
 • Projektarbete eller projektansvar
 • Erfarenhet av att ha arbetat i stora komplexa organisationer
 • Erfarenhet av att ha arbetat med militärt materiell
 • Erfarenhet inom internationella upphandlingar

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är en resultatinriktad och självgående person som tycker om och har god förmåga att arbeta i team. Lojalitet och ansvarstagande gentemot såväl uppgift som kollegor är självklart för dig. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, god analytisk förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete väl för att nå uppsatta mål inom angivna tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN OCH REKRYTERINGSPROCESSEN

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster 072-985 5634.

FACKLIGA REPRESENTANTER

SEKO Jörgen Steen, Försvarsförbundet OFR/S Håkan Antonsson, OFR/O Stefan Joon. Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00. För frågor till SACO hänvisas till SACO-S-FM@mil.se

SISTA ANSÖKNINGSDAG

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-01-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Plats: Stockholm,

Förband: Försvarsmaktens Logistik – FMLOG

Omfattning: Heltid
* Ingen militär utbildning krävs

Sista ansökningsdag: 2023-01-29

Kontakt: Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster 072-985 5634.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb