Strategisk inköpare till Stockholm eller Göteborg

Akademiska Hus är ett av Sveriges största fastighetsbolag och en av landets mest aktiva byggherrar med en samlad årlig inköpsvolym om cirka 4,8 miljarder kronor. Inköpsavdelningen som idag består av 15 medarbetare med roller som t.ex Upphandlingsjurist, inköpsanalytiker, hållbarhetsstrateg etc. utöver de som jobbar i rollen som inköpare. Inköparen har övergripande ansvar för alla inköps- och upphandlingsaktiviteter och arbetar kontinuerligt för att möta verksamhetens behov av varor, tjänster och entreprenader med rätt kvalitet, till rätt totalkostnad och för att främja hållbara leverantörskedjor. Inköpsavdelningen arbetar kategoristyrt och i nära samarbete med våra interna beställare i företagets huvudprocesser. Akademiska Hus omfattas sedan 2016 av lagen om offentlig upphandling.

Nu söker vi en strategisk inköpare till vår inköpsavdelning med placering i Stockholm eller Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Om rollen
Som strategisk inköpare driver och leder du upphandlingsarbetet självständigt eller i team med annan inköpskompetens för utvalda kategorier inom främst bygg- och installation samt tekniska konsulter. Som strategisk inköpare arbetar du både främst med vår Teknik och serviceavdelning genom upphandling av landsomfattande ramavtal, serviceavtal, samt enskilda kontrakt för orter och ändamål. Akademiska Hus har idag tre strategiska inköpare som sitter placerade i Stockholm, Göteborg och Umeå.

Du samverkar löpande med kollegorna på inköpsavdelningen och verksamheten för att säkerställa att bolagsgemensamma strategier tas tillvara och för att utveckla våra gemensamma processer genom ständiga förbättringar.   

Vidare förväntas du aktivt bevaka och kommunicera med leverantörsmarknaden inom de områden du ansvarar för och genom dialog stärka Akademiska Hus attraktivitet gentemot relevanta leverantörer. 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom inköp/ekonomi/juridik/teknik/bygg- och anläggning, alternativt YH-utbildning med inriktning inköp, eller motsvarande erfarenhet
  • God erfarenhet och kunskap av att genomföra upphandlingar inom bygg- och anläggningsbranschens allmänna bestämmelser såsom AB04, ABT06, ABK09
  • Minst ett par års erfarenhet av upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • God datorvana

Meriterande:

  • Erfarenheter av ABFF samt Aff- och AMA-systemet

Dina personliga egenskaper
För att passa in i rollen som strategisk inköpare ser vi att du är analytisk, kommunikativ och trygg i dig själv och din kompetens. Du gillar att arbeta med flera parallella uppdrag där du hanterar olika arbetsuppgifter samtidigt. I rollen är det därför viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt med hög förmåga att organisera, planera och prioritera i ditt arbete men samtidigt kunna ge verksamheten din uppmärksamhet för brådskande uppgifter.

I rollen har du ett nära samarbete med olika delar av organisationen och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta och kan bidra till vår gemensamma utveckling och vår goda laganda. Du har lätt för att etablera goda relationer, är mycket service-minded och trivs med att stödja och hjälpa andra.

Du erbjuds
Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom utbildning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. För medarbetare finns god tillgång till internutbildning samt att de anställda har i dialog med chef stor frihet att själv kompetensutvecklas med externa kurser och utbildningar. Chefer genomgår särskilda ledarskapsutbildningar. Med bra ledare som ger oss förutsättningar, förtroende och mandat att leverera, utvecklas vi både som människor och bolag.  

För oss är det strategiskt viktigt att ligga i framkant och driva utvecklingen inom fastighets- och byggbranschen. Vi är därför aktiva i branschforum och arbetar kontinuerligt med innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med forskare, expertis och näringsliv. Hållbarhet är en ledstjärna i allt vi gör och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför många olika typer av initiativ och förmåner inom friskvård och hälsa.  

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation. 

Ansökan 
Välkommen att söka tjänsten och då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 2024-06-10.  

I denna rekrytering samarbetar Akademiska Hus med Randstad. Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny Gillard jenny.gillard@randstad.se telefon nr. 070 793 27 41 eller Ida Nilsson ida.nilsson@randstad.se telefon nr 073 719 69 46

Anställning:  
Tillsvidare Heltid 


Ansök senast: 
10 juni 2024

Kontakt:
Kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny Gillard jenny.gillard@randstad.se 
telefon nr. 070 793 27 41 eller Ida Nilsson ida.nilsson@randstad.se 
telefon nr 073 719 69 46

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb