Strategisk IT-upphandlare – Telge Inköp

Vågar du välja både frihet och ansvar? Har du flerårig erfarenhet av IT och/eller inköp av IT? Vill du arbeta på en avdelning med högt i tak där vi alltid har den goda och hållbara affären i fokus? Då ska du läsa vidare. Just nu söker vi nämligen en strategisk IT-upphandlare som ska komplettera vårt team.

Så här säger Peter Lindström, rekryterande chef, om rollen:

Du kommer att arbeta med spännande och utvecklande uppdrag med många infallsvinklar. Du kommer även vara med på vår resa mot att bli en av de modernaste inköpsenheterna i landet. Här får du tillgång till väletablerade och kvalitativa verktyg och processer för inköpsarbetet. Du har goda förutsättningar att lära dig mer, vara med och påverka och ständigt förbättra våra processer enligt Lean.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som strategisk IT-upphandlare inom gruppen IT-inköp, leder och genomför du självständigt upphandlingar, oftast i projektform. Du arbetar med kategoristyrning som leveransmodell och har en central roll i hela inköpsprocessen; från analys och strategi till upphandling och uppföljning. Med kategoriansvaret följer även delar som marknadsbevakning, uppföljning av leverantörer och kundkontakt i ditt dagliga arbete.

Våra kunder är både kommunala verksamheter och kommunala bolag och tillsammans med kunderna kommer du att genomföra upphandlingar inom kategorin IT. IT-gruppen består idag av fem inköpare med underkategorierna IT-hårdvara, IT-mjukvara, IS/IT tjänster, digitala tjänster och bemanning/övriga konsulter samt en gruppchef. Inom teamet stöttar vi varandra med upphandlingar inom områdena oavsett vilken kategori man har ansvar för.

Som IT-inköpare av IS/IT-tjänster kommer du även att stödja och ge råd till våra kunder. Du kommer att arbeta med spännande och utvecklande uppdrag med många nya infallsvinklar.

Den här tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Då vi tillämpar årsarbetstid finns möjlighet till flexibilitet gällande arbetstider och det finns möjlighet att arbeta viss tid på distans.

Vi är Telge Inköp

På Telge Inköp jobbar idag cirka 30 engagerade kollegor, alltid med affären och nytta för kunden i fokus. Vi har en inköpsvolym på cirka fyra miljarder kronor och många intressanta kunder inom skilda branscher. Om du vill driva affärer och växa med oss, vår region och våra kunder är du varmt välkommen till oss.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha relevant högskoleutbildning inom ekonomi/juridik/IT eller genomförd inköpsutbildning på yrkeshögskola, certifierad inköpare alternativt relevanta kunskaper inhämtade på annat sätt. Du behöver även flerårig arbetslivserfarenhet inom IT och/eller Inköp inom IT. Vi söker dig som är en driven lagspelare och utvecklingsledare som ser möjligheter och som triggas av att möta nya utmaningar.

För att trivas I rollen behöver du vara utåtriktad och tycka om att arbeta resultatinriktat, både självständigt och tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig och har en mycket god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Som person är du kommunikativ, tydlig och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du bör också ha ett intresse för inköpsverktyg och inte minst för att utveckla din yrkeskompetens inom inköpsområdet. Vidare har du förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och goda kunskaper i programvaror såsom Office och Adobe. Självklart känner du igen dig i Telges kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig som genomsyrar hela vår verksamhet.

 

Plus i kanten

Har du kunskap och/eller erfarenhet av något eller flera av följande blir vi extra glada:  IT inom näringslivet, inköp/upphandling inom IT-området från näringsliv eller offentlig sektor, försäljning IT inom näringsliv eller offentlig sektor, offentlig upphandling (LOU), IT-projektledning samt erfarenhet av digitalisering.

Ökad trygghet

En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Därför genomför vi återkommande, slumpmässiga drogtester.

En säkerhetsprövning av en person kan komma att göras under en anställning då vissa av våra upphandlingar är säkerhetsklassade (SUA).


Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Vi kommer att kalla till intervjuer allt eftersom ansökningarna kommer in så vi vill gärna har din ansökan så snart som möjligt, men senast 8 december 2023.

 

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten, kontakta då Malin Magnusson, rekryteringskonsult Jeffersson Wells, på telefon 08-736 28 47, 076-780 68 64 eller mejl malin.magnusson@jeffersonwells.se. Facklig kontaktperson är Robert Holm från Vision, telefon 08-550 220 00.

 

Det här är Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och Lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.


Sista ansökningsdag:
2023-12-08

Kontaktperson:

Malin Magnusson, rekryteringskonsult Jeffersson Wells, på telefon 08-736 28 47, 076-780 68 64 eller mejl malin.magnusson@jeffersonwells.se.
Facklig kontaktperson är Robert Holm från Vision, telefon 08-550 220 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb