SVT söker strategisk inköpare

Är du sugen på en ny spännande utmaning, jobba inom ett företag som har en unik kärnverksamhet i Sverige, och bli en viktig medarbetare i vårt team hos oss på SVT Inköp?  

Vad vi erbjuder dig:
Vår uppgift är att skapa en effektiv inköpsverksamhet för SVT. Vi deltar som en viktig partner i de strategiska diskussionerna och har ett brett ansvar för inköpsfrågorna. Vi arbetar tillsammans med SVT:s kärnverksamheter såsom SVT Nyheter, SVT Sport och SVT Nöje som gör nyheter och tv-program i världsklass. Vi arbetar också tillsammans med SVTi, som utvecklar och ansvarar för Sveriges största och viktigaste onlinetjänster: svt.se, SVT Play och SVT Nyheter.


Vem vi tror att du är:
Tjänsten innebär att du kommer att få ett ansvar för majoriteten av de affärer och upphandlingar SVT gör inom IT och teknik (broadcast teknik). Detta gör att du få möjlighet att samarbeta med produktioner så som Melodifestivalen, Vasaloppet, Allsång på Skansen, CHL m.fl.

Då vi arbetar på ett konsultativt sätt söker vi en person som kan vara ett professionellt stöd till våra interna kunder och som kan ha en aktiv och lyhörd dialog. Vi implementerar just nu kategoristyrt inköpsarbete och tjänsten innebär ett ansvar att hjälpa till med införandet av det nya arbetssättet och att man kommer att få ett ansvar att leda ett antal kategoriteam inom företaget. 
 
Tjänsten kräver: 

  • Erfarenhet som strategiskt inköpsarbete i minst 5 år 
  • Erfarenhet av inköp och upphandling av indirekta varor och tjänster inom IT och teknikområdet
  • Erfarenhet av projektarbete, både som ledare och medarbetare 
  • Mycket god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska 

Meriterande: 

  • kategoristyrt inköpsarbete och att leda kategoriteam 
  • Strategiskt inköpsarbete från det privata näringslivet 
  • Tillämpning av LOU 

Vad den här tjänsten innebär:   
SVT Inköp är en strategisk inköpsfunktion på fem personer, för oss är det väldigt viktigt att hitta en person som vi tror kommer att fungera bra i vårt team och har möjlighet att skapa bra relationer till beställare och leverantörer. Vi sätter större värde på att vår nya kollega har erfarenhet av strategiskt inköp och upphandling än att du har erfarenhet av offentlig upphandling då detta är något som du kommer att få möjlighet att lära dig hos oss på SVT. 

Placeringsorten är Stockholm och vi erbjuder möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på månadsbasis. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. 

Hur du ansöker:
I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av urvalsfrågor och CV i stället för att be om personligt brev. Det gör vi för att säkerställa att rekryteringen blir kompetensbaserad och effektiv och att vi får samma viktiga information av alla kandidater. Klicka på knappen ”ansök” för att se frågorna. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 april 2023.


Sista ansökningsdag
2023-04-03

Kontakt: 
Inköpschef Jonas Lundin Tel 08/ 784 8811 

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Fornemo – Unionen, Rebecka Martinsson – Journalistklubben och
Fanny Lindhé – Saco. De nås via växeln 08-784 0000.

Placeringsort
Stockholm

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb