Trafikverket söker strategiska inköpare till Umeå och Luleå

Det är ett stort fokus på smarta affärer inom Trafikverket. Som  strategisk inköpare  skapar du samhällsvärde åt medborgarna och staten genom att verka inom entreprenadaffären och affärer kopplat till tekniska konsulter.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa, där ambitionsnivån är att vara en professionell beställare i världsklass? Nu utökar vi vår organisation med fler nya kollegor!

Om jobbet

Hos oss får du möjlighet att bidra till utvecklingen av framtidens hållbara affärer. Du driver våra affärer i tvärfunktionella team avseende allt från affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. Affärsutveckling är en central del i ditt arbete för att nå de effekter vi vill åstadkomma. Genom kommunikation och dialog med leverantörsmarknaden skapar du tydlighet och en ökad attraktivitet för våra affärer, samtidigt som du genom samarbete med leverantörer utvecklar våra affärer.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:

 • leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter, avseende investeringar samt underhåll av väg och järnväg
 • vara ett kvalificerat affärsstöd från tidigt planeringsskede till genomförande av projekten
 • i samverkan med leverantörsmarknaden utveckla våra affärer och anläggningsbranschen
 • arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling
 • kontinuerligt arbeta med förbättring av våra arbetssätt och metoder samt utveckling av våra inköpsstrategier, t ex nationellt kategoristrategiarbete

Hos oss får du arbeta på en inköpsavdelning med ca 35 medarbetare, där vi har både bred erfarenhet och hög kompetensnivå. Vi har en god sammanhållning där alla delar med sig och stöttar varandra. Vi jobbar i mindre team med fokus på medarbetardriven utveckling. För oss är det viktigt att vi har roligt på jobbet och gemensamma aktiviteter är ett naturligt inslag i vår vardag.

Vill du ta ett större ansvar finns det möjligheter att leda riktade uppdrag i vår verksamhet, exempelvis kategoriteam, leverantörsutveckling eller nationella affärsutvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i rollen är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och är en relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Tack vare din förmåga att tänka nytt och att förbättra driver du utveckling i affären.

Vi söker dig som har:

 • en relevant universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med upphandling eller strategiskt inköp, antingen som inköpare eller i annan roll där du arbetat med affärer på en strategisk nivå
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är önskvärt och ses som ett extra plus i kanten om du har ett eller flera av följande erfarenheter:

 • entreprenadjuridik AB/ABT/ABK samt AMA
 • goda kunskaper i LOU/LUF
 • erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • erfarenhet av affärsutveckling
 • erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
 • erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom bygg- eller anläggningsbranschen alternativt inom industri eller energi
 • ledarerfarenhet
 • god förhandlingsvana.

Övrig information

Möjliga placeringsorter är Umeå och Luleå. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget. Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sista ansökningsdag:
19 november 2023

Rekryterande chef:
 Björn Friberg,
0101235054

Rekryterande chef: Pär Isaksson,
0101237108

SACO: Richard Ericsäter,
0101232444

ST: Catarina Jacobsen,
0101232240

SEKO: Morgan Zetterlind,
0101236460

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb