Uddevalla Energi söker en erfaren upphandlingsansvarig

Hos oss på Uddevalla Energi är det viktigt med en arbetsmiljö med mycket glädje och engagemang som ger oss energi att prestera vårt bästa. Varje medarbetares delaktighet är en värdefull framgångsfaktor. Genom att utvecklas som medarbetare utvecklar vi också vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för en hållbar stad och vi söker ständigt nya vägar att förenkla livet för våra kunder. Din energi är framtiden.

Vi söker en upphandlingsansvarig med flerårig erfarenhet av inköp och upphandlingar, gärna som arbetat inom kommun, kommunalt bolag eller i bygg- och anläggningsbranschen. Som upphandlare hos oss kommer du att tillhöra ekonomiavdelningen och vara en del av vårt team på tio personer.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Arbeta självständigt och leda upphandlingsarbetet genom hela processen från behovsanalys och förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering av anbud samt avtalsvård
 • Ansvara för att inköpsprocess och riktlinjer följer lagstadgade krav
 • Vara stöd till, och samarbeta med, hela vår organisation och utgöra länk mellan verksamhet och leverantör
 • Bedriva förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra regelefterlevnad enligt lagen om offentlig upphandling

Som person är du serviceinriktad och strukturerad men också flexibel och har lätt för att se lösningar. Du är noggrann, har en positiv inställning och vi ser att du är en god kommunikatör som har lätt för att samarbeta. Då rollen innebär självständigt arbete behöver du vara driven, ha lätt för att ställa krav och bra på att förhandla.

Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen. För dig är det en självklarhet att komma till jobbet med engagemang och framåtanda.

Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar. Hos oss tar vi vara på varje medarbetares energi.

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Har kompetens inom LOU och LUF
 • Arbetat som upphandlare på kommunalt bolag eller inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av Tendsign eller liknande upphandlingssystem
 • God datorvana
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Har kompetens inom entreprenadjuridik

Information om företaget hittar du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se

Tillträdesdag Enligt överenskommelse.

Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 2023-11-20. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Uddevalla Energi är uddevallabornas eget energibolag. Det betyder att vi kan lägga all energi på sånt som gynnar invånarna, staden och vår miljö. Vi kallar det positiv energi, och med den kan vi förändra världen men vi börjar här. Våra affärsområden är elnät, elhandel, energilösningar, fiber, fjärrvärme, renhållning och pellets. Uddevalla Energi omsätter cirka 700 miljoner kronor och har 180 anställda. Verksamheten har funnits sedan 1857.


Sista ansökningsdag:
20 november 2023

Kontakt:

Maria Olsson, ekonomichef,
0522-58 07 11.
Facklig representant
Vision, Cecilia Selander
0522-58 07 32.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb