Ulricehamns kommun söker upphandlare!

Arbetsplatsen
Ulricehamns kommun vill bli Sjuhärads bästa offentliga arbetsgivare. För att komma dit behöver vi de bästa medarbetarna, vill du bli bäst med oss?

Vi söker dig som är bra på det du gör, men vill bli ännu bättre! Det stämmer, du kommer till en framåt kommun; vi säger bara Lassalyckan, världscupen, Västgötaloppet, skidgymnasium, med mera. Vi har också vandringsleder, sjöliv och underbara naturmiljöer som lockar till ett gott liv med fina boendemiljöer, relevanta jobb och meningsfull fritid. Som du förstår räds vi inte utmaningar, ska du jobba hos oss ser vi gärna att du också är modig, engagerad, glad och lite envis.

I Ulricehamns kommunledningsstab ingår funktionerna ekonomi, HR, kommunikation och kansli.
Upphandlingsenheten är placerad som en enhet under ekonomifunktionen och består av tre upphandlare, en controller och en upphandlingschef. Enheten arbetar med alla typer av upphandlingar som varierar både i omfattning och komplexitet. Vi genomför även upphandlingar tillsammans med kommunala bolag och samverkanskommuner.

Upphandlingsenheten vill ständigt utvecklas och förbättras och vårt mål är att alltid skapa goda affärer. Ulricehamns kommun är i en fortsatt tillväxtfas och det innebär att behovet av att göra upphandlingar ökar och därför har vi nu behov av att utöka vår organisation ytterligare med en tjänst som upphandlare för upphandling av varor, tjänster, it och framförallt entreprenader.

Ulricehamns kommun erbjuder, förutom ett spännande och utvecklande uppdrag, även flera bra personalförmåner som exempelvis fritidsstudiebidrag, friskvård och bra tillgång till fri parkering i kommunen. Vi håller till i ljusa lokaler i “Nämndhuset” på Badhusgatan i centrala Ulricehamn med närhet både till bra kommunikationer och en småstadspuls som erbjuder det mesta.
Som upphandlare hos oss kommer du att få arbeta i en stimulerande miljö med många utvecklande och omväxlande uppdrag som innefattar många kontakter både internt och externt. Vi är ett härligt team som har roligt tillsammans och stöttar varandra i stora och små frågor.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer >>

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att genomföra och leda upphandlingar tillsammans med olika verksamheter med fokus på affärsmässighet och kostnadseffektivitet. Du arbetar med flera projekt samtidigt och stödjer verksamheten genom hela upphandlingsprocessen från planering, analys till framtagning av upphandlingsunderlag, genomförande av upphandlingen och förvaltning av avtal det vill säga från ax till limpa. Till din hjälp har du upphandlingssystemet TendSign.

I din roll ingår det att ge stöd, råd och utbilda kommunens verksamheter i upphandlingsfrågor. Tillsammans med dina kollegor utvecklar, förenklar och effektiviserar du rutinerna och metoderna inom området, samt deltar i förbättringsarbetet. I allt vårt arbete har vi samhällsnyttan och kommunens invånare i åtanke när vi strävar efter den goda affären.

Kvalifikationer
Du har minst en eftergymnasial utbildning som bör ha en inriktning mot upphandling eller annan utbildning och/eller relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du ska ha några års erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor samt ha goda kunskaper om LOU (lag om offentlig upphandling) och andra regelverk som styr offentlig upphandling. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, och har god vana av att arbeta i Office paketet. Det är meriterande om du har erfarenhet av entreprenad- och/eller it upphandlingar samt projektledning.

För att lyckas i ditt arbete ser vi att du är en driven, affärsmässig, serviceinriktad person med god analytisk förmåga och med ett strukturerat arbetssätt. Vi förutsätter att du har ett professionellt förhållningssätt och besitter en god samarbetsförmåga, samtidigt som du kan arbeta självständigt under eget ansvar. I din stödjande och rådgivande roll förutsätts att du är lyhörd, ödmjuk, pragmatisk och flexibel.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde önskas snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem för hantering i enlighet med GDPR.
Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran. Om du som sökande omfattas av sekretess ombeds du ta kontakt med kontaktpersonen för annonsen.


Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: A1218625

Upplysningar
Tarja Pajula
Upphandlingschef
0321-59 50 65

Facklig företrädare
Nås via kommunens växel
0321-59 50 00

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb