Upphandlare Drift och Underhåll till Micasa

Kontor test.jpg
Brinner du för upphandlingsfrågor och utmanande arbetsuppgifter? Gillar du att ta ansvar och att göra upphandlingar som ligger i framkant? Vill du arbeta strategiskt med upphandlingsfrågor och bidra till att utveckla Micasas verksamhet och samtidigt jobba för ett bolag som tar ett stort samhällsansvar, där hög kompetens och engagerade kollegor präglar stämningen? Har du flerårig erfarenhet av LOU-upphandlingar för fastighetsdrift, utemiljöskötsel och städning? 
Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten 

Tjänsten som upphandlare är en spännande och utvecklande roll där du som expertstöd och projektledare ansvarar för arbetet med olika upphandlingar inom fastighetsbranschen. Ditt ansvarsområde blir i första hand upphandlingar enligt AFF avtalssystem så att Micasa har drift- och underhållsavtal för fastighetsdrift, städning, utemiljö, sopsugar och hissar. Du får möjlighet att jobba brett inom en stor del av organisationen och påverka långsiktiga strategiska beslut inom upphandlingsplaneringen.

En central del i din roll som upphandlare är att säkerställa att upphandlingarna genomförs enligt tidplan samt att delta i enhetens arbete med att utveckla effektiva upphandlings- och inköpsprocesser. I din roll är det därför viktigt att du kan leda arbetet framåt, prioritera, uppvisa problemlösningsförmåga, arbeta självständigt, och är noggrann och systematisk i ditt arbete.

Du kommer att ha mycket nära samarbete med dina kollegor, interna beställare samt leverantörer i ditt dagliga arbete. Det är viktigt för oss att ha kul på vägen och verkar för att skapa en arbetsmiljö och en upphandlingsprocess där trygghet och enkelhet är i fokus.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar:

 • planera, koordinera och genomföra upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar, direktupphandlingar
 • delta som stöd i kollegornas pågående upphandlingar
 • ha en dialog med och skapa ett mervärde för våra leverantörer
 • delta i bolagets arbete med avtalsuppföljning
 • följa utvecklingen inom inköpsområdet och bevaka rättsutvecklingen
 • utbilda och informera bolagets anställda om LOU och bolagets avtal
 • under upphandlingsskedet ansvara för insamling av data och information som ligger till grund för upphandlingens kravställning och som utförs i samarbete med bolagets avtalsägare, avtalsförvaltare, beställare och avtalscontroller

Kvalifikationer

För att passa till tjänsten som upphandlare uppfyller du följande krav

 • Relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller motsvarande, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt
 • Flerårig erfarenhet av offentlig upphandling
 • Kunskaper i AFF eller AB, ABT, ABK
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift
 • Erfarenhet av drift- och underhållsavtal inom fastighetsbranschen

Meriterande kunskaper och erfarenheter innefattar

 • Erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen
 • God IT- och systemvana
 • Erfarenhet från upphandlingssystem

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är duktig på att projektleda upphandlingar inom olika områden. Du kan prioritera, lösa problem och driva ditt arbete självständigt framåt, samtidigt som du tar egna initiativ och har hög samarbetsförmåga. Vi ser att du ärr noggrann, systematisk och trygg i ditt arbete, då arbetet innebär mycket kontroll, uppföljning och analys.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan

Du skickar in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vårt rekryteringsarbete är kompetensbaserat som en del av vårt likabehandlingsarbete, och av den anledningen tar vi inte emot personliga brev. Vi ber dig därför att endast ladda upp ditt CV och svara på urvalsfrågorna. Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar på något annat sätt. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 26 september. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Örjan Rosvall, enhetschef inköp, orjan.rosvall@micasa.se eller rekryterande HR, Alba Lauthers, HR-generalist, alba.lauthers@micasa.se. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande
Förutom att vistas på vårt moderna trevliga kontor har du möjlighet att planera ditt arbete delvis på distans då det nya arbetssättet är naturligt för oss, då vi växlar hybridmöten med möten på plats, efter behov.

Som förmån har vi möjlighet till 8 timmars valfritt volontärsarbete varje år för att engagera oss i något som vi brinner extra för. Vi har även friskvårdsbidrag, lunchkort, samtalsstöd, privat sjukförsäkring och regelbundet anordnade friskvårdsaktiviteter.

Stockholm stads förmåner
Då Micasa Fastigheter är en del av Stockholm stad får du även möjlighet att ta del av stadens förmånspaket. Du kan läsa mer om förmånerna för anställda inom Stockholms stad här:   Förmåner för medarbetare – Stockholms stad (jobba.stockholm)

Om enheten

Inköpsenheten ansvarar för att Micasa upphandlar och har tillgång till avtal för de varor, konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att bolaget ska kunna utföra sitt uppdrag. På enheten är vi i dagsläget två upphandlare, en avtalscontroller, en inköpsassistent på 50% samt en inköpschef. Vi söker nu en tredje upphandlare med fokus på drift- och underhållsavtal.

Om verksamheten

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi äger och förvaltar ca 110 fastigheter som omfattar knappt 1 miljon kvadratmeter. Vårt sätt att driva verksamheten är certifierat enligt ISO 14 001 för miljö och ISO 50 001 för energi

Hos oss kan ditt arbete hjälpa till att förenkla boendesituationen för människor som behöver stöd och omsorg. Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista, ca 7 minuters gångväg från Kista centrums tunnelbana och busstation.

Mer information
Läs mer om oss på vår webbplats www.micasa.se


Sista ansökningsdag: 2023-09-26

Ort: Stockholm

Referensnummer: 2023/5093

Kontakt:
Alba Lauthers, 08-50836031
Örjan Rosvall, 08-50836108

Facklig företrädare:
Boris Graje (Vision), 0850836000
Jerry Fitzgerald (SACO), 0850836000

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb