Upphandlare inom entreprenad till Håbo kommun

Kommunledningsförvaltningen
Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. 

Om arbetsplatsen  
Enheten är centralt placerad och en del av kommunledningsförvaltningen som har till uppdrag att stödja hela kommunen. Enheten består av en upphandlingschef, fem upphandlare, en inköpsadministratör och en e-handelssamordnare som arbetar med elektronisk handel. I Håbo kommun har medarbetare stor möjlighet till inflytande och utveckling. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar arbetsmiljö, god hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är viktigt för oss. 

Arbetsuppgifter 
Som upphandlare inom entreprenad i Håbo kommun arbetar du med att genomföra upphandlingar i första hand tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen. Även andra typer av upphandlingar kan förekomma.  

  • Arbetsuppgifterna omfattar hela upphandlingsprocessen vilket innebär att utforma kravspecifikationer, skapa förfrågningsunderlag samt teckna avtal i nära samarbete med beställaren. 
  • Du kommer att arbeta med förbättringar och med att utbilda, ge råd och stöd och informera internt i kommunen men även ut mot det lokala näringslivet.  

Enheten arbetar strategiskt med konstant fokus på att förbättra våra processer och kvaliteten i våra upphandlingar samt relationer med kunder och leverantörer. 

Vi arbetar aktivt med e-handel och Visma proceedo. 

Vi använder idag upphandlingssystemet Kommers eLite. Vi är också medlemmar i nätverket NOFI (Norrorts offentliga inköpare) och nätverket för Uppsala län, Uppsam. 

Kvalifikationer 

  • Du ska ha yrkeshögskoleutbildning med inriktning strategisk inköp/upphandling, högskoleutbildning som offentlig upphandlare eller relevant akademisk examen, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
  • Minst fem års praktisk erfarenhet som entreprenadupphandlare. 
  • Stor kunskap i gällande lagstiftningar, såsom LOU, LUF, LUK, LUFS. 
  • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. 

Meriterande  

  • Erfarenhet av arbete med upphandling och inköp inom offentlig verksamhet eller offentliga bolag.  

Vi söker dig 
För att lyckas i rollen som upphandlare hos oss är det viktigt att du har ett stort intresse för upphandling, utveckling och förändring. I din roll som upphandlare förväntas du arbeta självständigt men du bidrar gärna till verksamhetens och dina kollegors utveckling genom att dela med dig av din kompetens och erfarenhet. För att nå enhetens gemensamma mål är du en engagerad kollega som samarbetar väl med andra.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande. Provanställning kan komma att tillämpas.
I rekryteringen kommer tester att genomföras som en del i urvalsprocessen. 

Vi ser fram mot din ansökan!

Om Håbo kommun
Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 23 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter. I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till inflytande och utveckling. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 700 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.


Sista ansökningsdag:
7 juli 2024

Kontakt:
Johnny Eriksson, 0171-52500

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb