Upphandlare inom entreprenad och projekt i Kungsbacka, vikariat

Vi söker en upphandlare som vill ta sig an ett vikariat inom entreprenad och projekt. Bor du långt ifrån Kungsbacka? Inga problem, den här tjänsten är öppen för distansarbete så tveka inte att söka redan idag. 

Nu har du chansen att få verka i en modern och expansiv kommun som kommit långt och där stort fokus ligger på innovation och hållbart byggande. Vi behöver en framåtlutad, affärsmässig kraft med strategisk såväl som operativ erfarenhet som förstärker vårt redan professionella och duktiga gäng.

Rollen som Entreprenad upphandlare hos oss

Tyngden ligger på entreprenad men du kommer även att genomföra och förvalta affärer inom avfallshantering, konsulttjänster med mera. Rollen som beskrivs här är inblandad i alla delprojekt kopplade till den nya arenan som ska byggas i Kungsbacka. Detta är det enskilt största och mest komplexa byggprojektet i Kommunens historia och kommer vara en lång tid framöver. Detta projekt kommer att uppta en stor del av din portfölj. Du kommer även att stötta enheten Avfall & Återvinning på Förvaltningen för Teknik med strategiska frågor kopplade till insamling av avfall.

Du får vara beredd på att vara flexibel och ha viss variation i din portfölj. Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler, policys samt praxis. Mycket fokus ligger på att bredda och utveckla konkurrensen på leverantörsmarknaden samt komma åt deras innovationskraft så du kommer genomföra tidiga dialoger. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder samt aktivt bidra till den fortsatta strategiska förflyttning som Inköp är på. Vi arbetar enligt ett teamsbaserat arbetssätt där du kommer tillhöra teamet Entreprenad och Tekniska konsulter. Genom ett coachande ledarskap kommer du hos oss få påverka, utmanas, utvecklas och framför allt uppleva arbetsglädje och göra skillnad!

Din arbetsplats finns med cirka 2 minuters promenadavstånd från Kungsbacka resecentrum. Det finns även möjlighet till distansarbete i enlighet med enhetens beslutade riktlinjer.

Din profil

Vi ser att du har ett inre driv, en god initiativförmåga, är affärsmässig och har en vilja att bidra till ett arbetslag där vi stöttar varandra. Vidare har du en förmåga att organisera ditt arbete för verksamhetens bästa. Du är lyhörd till din omgivning med en optimistisk attityd till förändringar. Du kommer gärna med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är framåtlutad och ser helheten och dess beståndsdelar som viktiga i den goda offentliga affären. I uppdraget agerar du rådgivande, vilket kräver en diplomatisk och pedagogisk förståelse till samverkans favör. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

  • med högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik, alternativt YH utbildning inom inköp/upphandling i kombination med annan eftergymnasial utbildning eller flerårig erfarenhet av självständigt arbete med affärer inom offentlig verksamhet
  • har god erfarenhet av att tillämpa AMA-strukturen med tillhörande standardavtal AB 04, ABT 06 och ABK09
  • har erfarenhet av att leda tidiga dialoger med leverantörsmarknaden
  • har minst tre års arbetslivserfarenhet av att tillämpa hela inköpsprocessen från ax till limpa i rollen som offentlig upphandlare
  • har minst tre års arbetslivserfarenhet av att genomföra entreprenad-affärer/upphandlingar
  • goda kunskaper och erfarenhet av att genomföra affärer där stort fokus ligger på att främja hållbarhet och innovation via affären
  • är van att hantera flera affärer/upphandlingar samtidigt med dess utmaningar i form av tidplan, kostnad innehåll med mera

Om oss

Inköp har organiserats för att omhänderta hela inköpsprocessen, det vill säga från behov till betalning. Verksamheten består av två enheter, upphandling och e-handel samt specialister inom juridik, hållbarhet och logistik. Vi arbetar aktivt för att vara en spännande arbetsplats med ett öppet och inkluderande förhållningssätt. För att klara vårt uppdrag för framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som vill göra skillnad och som speglar vår omvärld. Verksamhetens fokus är goda affärer som styr mot kommunens mål och gör nytta för pengarna där mycket fokus ligger på innovation och digitalisering. Vi söker dig som vill vara med och skapa en verksamhet som är bland de vassaste i landet.

Förvaltningen för Service | Kungsbacka kommun

Vårt erbjudande och övrig information

Vi erbjuder ett vikariat på cirka 10 månader med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här: https://www.kungsbacka.se/Kommun-och-politik/Sa-har-ar-det-att-jobba-hos-oss/

Intresserad?

Varmt välkommen med din ansökan senast 14 januari.

Vi strävar efter en transparent och inkluderande rekryteringsprocess. Därför kommer du att få svara på ett antal frågor i samband med att du skickar in din ansökan. Detta innebär att du inte skall bifoga ett personligt brev utan endast ditt CV. Svaren på frågorna kommer objektivt och strukturerat att användas som del i urval.

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.


Sista ansökningsdag:
2024-01-14

Kontakt:
Jessica Dosenius, rekryterande chef, 0300-835489

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb