Upphandlare Mark och Anläggning

Vill du bidra till bättre affärer? Sök jobbet som upphandlare på Upphandling Södertörn redan idag!

Vill du arbeta i ett kompetent och drivet upphandlingsteam inom affärsområdet Mark & anläggning Vi söker nu en ny lagspelare till upphandlingsteamet där du också bidrar till vår resa mot att åstadkomma ”Sveriges bästa offentliga affärer” genom medvetna val.

Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en bred och utmanande roll som Upphandlare där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att vara med och forma framtidens organisation inom inköp.
I rollen som Upphandlare med affärsområdesansvar inom området Mark och anläggning får du en bredd av arbetsuppgifter som är spännande likväl som utmanande och där du kommer jobba med upphandling av varor, tjänster och entreprenader i samarbete med kommunernas förvaltningar och övriga verksamheter.

DITT ANSTÄLLNINGSERBJUDANDE
Upphandling Södertörn är ett brett och kompetent upphandlingsteam där du kommer vara med och bidra i utformningen av framtidens inköpsorganisation. Det är stor variation i rollen och det innebär såväl självständigt upphandlingsarbete som konsultativt stöd i upphandlingsprocessen. Som Upphandlare ansvarar du för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter och det gäller att ta hand om och lösa de utmaningar man stöter på.

Rollen innebär mycket kontakter med beställare från kommunernas olika verksamheter samt leverantörer inom området samt även en nära dialog och samarbete med våra egna funktioner inom inköp och samordnad varudistribution.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som upphandlare inom Mark och anläggning får du självständigt planera och genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader tillsammans med kommunernas förvaltningar och övriga verksamheter. Du kommer att driva upphandlingsprocessen och ha en nära dialog med både kommunernas egna verksamheter och kommunernas leverantörer.
Som medarbetare i affärsområdet (jmf kategoriansvar) har du ansvar för samordning, planering och att fastställa strategier för upphandlingsarbetet tillsammans med kollegorna Alexander Isaksson och Susanne Wessman inom mark och anläggning. Du arbetar med omvärldsbevakning av området och bidrar till utveckling av upphandlingsprocessen, affären, metoder och rutiner.

VÄRT ATT VETA
Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar sedan hösten 2012 Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar, förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.
Verksamheten består idag av 24 medarbetare inom strategiskt, taktiskt och operativt inköp. Organisatoriskt ingår verksamheten i Haninge kommuns ekonomiavdelning.

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har:

  • En högskoleutbildning med inriktning logistik, ekonomi, juridik eller annat relevant område alternativt en YH-utbildning
  • Erfarenhet av upphandlings- eller inköpsarbete enligt LOU eller annan upphandlingslagstiftning, från offentlig eller privat verksamhet.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God förmåga och erfarenhet att jobba i olika system

För att lyckas i tjänsten behöver du vara en person med god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen. Tjänstens många kontaktytor, både mot beställare, leverantörer och internt, ställer även krav på en vilja att ge god service, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. Du ser dig ta ansvar för helheten och bidrar till bra samarbete med dina kollegor.

Upphandling Södertörn
Upphandling Södertörn samordnar Haninge och Nynäshamns kommuns upphandlingar av varor och tjänster. Uppdraget för Upphandling Södertörn är att stärka kommunerna som upphandlare, höja kompetensen inom verksamheten, bättre möta upphandlingslagstiftningens ökade krav och som ett resultat av detta göra ännu bättre upphandlingar.

Målet med verksamheten är att upphandling av varor och tjänster sker på ett kostnadseffektivt, kvalitetssäkrat, affärsmässigt och rättvist sätt. Samverkan i upphandlingar sker även med övriga Södertörnskommuner. Upphandlingarna genomförs i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


Referensnummer:
2022/621

Kontakt: Klas Sandberg
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Sista ansökningsdag:
2023-01-06

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb