Upphandlare med affärs- och utvecklingsfokus

Har du god erfarenhet av att genomföra offentliga upphandlingar och tidigare erfarenhet av kvalificerade upphandlingar? Söker du en tjänst med tydligt affärs- och utvecklingsfokus? Toppen, då är detta en tjänst för dig!

Upphandlingsenheten står för en spännande utvecklingsresa med fokus på expansion och förändring. Post- och Telestyrelsens organisation planeras växa med över hundra medarbetare på bara några år och det ställer särskilda krav på upphandlingsenheten, för när organisationen växer så växer upphandlingsenheten exponentiellt allt eftersom fler och fler upphandlingar då överskrider tröskelvärdena och då kräver mer tid och kunskap.

I tjänsten som upphandlare kommer du arbetar med att projektleda hela inköpsprocessen. Arbetet innehåller allt från förstudie och genomförande av upphandlingsprocessen, till uppföljning av upphandlade avtal. Arbetet ställer höga krav på integritet, självständighet, och initiativförmåga. Som upphandlare hos oss förväntas du kunna jobba med alla verktyg i den upphandlingsrättsliga verktygslådan och du ges stort utrymme att utforma innovativa upphandlingar och tillämpa spännande upphandlingsförfaranden för att uppnå den bästa affären.

Du kommer att få arbeta i ett tight team om består av mig, Theodor, som är upphandlingschef, fyra upphandlare, och en upphandlingsjurist.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du ha en god förmåga att kunna arbeta självständigt. Rollen ställer vidare krav på att du kan arbeta lösningsfokuserat för att kunna arbeta sömlöst och hitta lösningar för att få till bra inköp. Du kommer att ha ett flertal ärenden pågående samtidigt, och det är därför viktigt att du har en struktur och ordning på dina arbetsuppgifter. Arbetet kräver många kontakter både internt och externt, du måste därför vara utåtriktad som person och ha förmågan att skapa bra relationer. Hög integritet är en stark egenskap hos dig och du styras av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. För oss är dina personliga egenskaper viktiga, därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa.

Vi söker dig som har:

  • För tjänsten relevant utbildningsbakgrund, exempelvis YH eller universitetsstudier.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete med annonserade offentliga upphandlingar
  • Goda kunskaper om LOU
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Det är även meriterande om du har:

  • Goda kunskaper om upphandlingsverktyget Visma TendSign
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
  • Erfarenhet av socialt hållbara upphandlingar, såsom upphandlingar som gynnar personer med särskilda behov, eller personer med funktionsvariationer
  • Erfarenhet av upphandlingar till förmån för totalförsvaret
  • Erfarenhet av förhandling med leverantörer och uppföljning av avtal

Bra att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. 

Som anställd på myndigheten får du del av förmåner såsom lunchförmån, bra semestervilkor  och pension. Vår arbetsplats är på Hälsingegatan 38 där du kommer att arbeta i moderna aktivitetsbaserade lokaler, men har även möjlighet att jobba hemifrån upp till 40%.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet i form utav 2 friskvårdstimmar i veckan och 5000 kronor i friskvårdbidrag, det finns även en friskvårdsförening som anordnar olika aktiviteter. Här kommer du får ett givande och omväxlande arbete på en myndighet där du kan växa och utvecklas – både personligt och professionellt.

Hur ansöker jag?

För att kunna göra en rättvis och likvärdig bedömning av dig som sökande använder vi oss av urvalsfrågor. Vi ber dig därför att svara på frågorna så utförligt som möjligt så att vi kan avgöra hur väl du matchar den efterfrågade kompetensen. Vi önskar att du inte bifogar en bild eller information om personnummer och adress i ditt CV. Du behöver inte bifoga ett personligt brev utan kan ladda upp ditt CV två gånger. 

Har du skyddade uppgifter av något slag ber vi dig kontakta ansvarig HR-specialist.

Att arbeta på PTS:

Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 380 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner – att vara Sveriges bästa arbetsplats!

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Välkommen med din ansökan senast 24 juli.

För mer information kontakta enhetschef Theodor Israelsson på Theodor.Israelsson@pts.se eller HR-specialist Sofia Linden Falkenlöv på Sofia.LindenFalkenlov@pts.se.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.


Sista ansökningsdag: 24 juli 2023

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb