Upphandlare med controllerfunktion, inriktning Livsmedel, till VMKF

Är du redo för ett jobb som är otroligt utvecklande? Vi på Västra Mälardalens Kommunalförbund kan erbjuda dig ett omväxlande och intressant arbete där varje dag innebär nya utmaningar och möjlighet att stödja kommuner i samverkan om Upphandling!

Har du vad som krävs att bli vår nya Kostupphandlare?

Upphandlare har ett av Sveriges viktigaste jobb! De bidrar på så många olika nivåer i samhället. Allt från att säkra leveranser av livsmedel till ex skola, vård och omsorg till att vidareutveckla livsmedelsupphandling inom inköpssamverkan i kommunerna. Upphandlingsrollen innebär även till att uppnå nationella mål om att undvika barnarbete i främmande länder, rädda miljön, fixa schyssta löner och arbetsvillkor i Sverige till att underlätta för småföretag och öppna upp marknader för lokala leverantörer.

Ingen arbetsdag kommer vara den andra lik och det innebär ett konstant lärande och utvecklande yrke. Som upphandlaren hos oss kommer du få en helhetsförståelse för den kommunala organisationens alla verksamhetsbehov, agera projektledare och samordna önskemål från en eller fler verksamheter, hålla utbildningar, skapa avtal med rätt varor och tjänster till verksamheter till rätt pris och med rätt kvalitet, följa upp avtalskvalité och driva utvecklingsprojekt. Utöver allt detta ska upphandlaren också följa att leverantörerna är hederliga och säkra deras leveransförmåga.

Arbetsuppgifter

Vi upphandlare på Upphandlingsenheten ska representera och utifrån vår specialistkompetens driva och ge stöd i inköps- och upphandlingsfrågor för våra fyra medlemskommuner Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar samt deras kommunala bolag och förbund. Vi genomför enskilda, gemensamma och samordnade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader över direktupphandlingsgränsen, på uppdrag av kommunkoncernerna.

I uppdraget ingår att upphandlaren självständigt driver upphandlingsprocesser; från upphandlingsstart, genomförande av upphandling, upprättande och förvaltning av avtal.

Uppdraget innebär nära samverkan med kommunernas kostverksamheter och du kommer att få följa upp avtal utifrån kvalité och kostnad. Uppdraget förutsätter även nära samarbete med andra förvaltningar och övriga verksamheter för att samtliga upphandlingar ska ge maximal affärsnytta.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen eller utbildning inom ett för uppdraget relevant område såsom ekonomi, juridik, inköp, eller annan utbildning som tillsammans med flerårig erfarenhet av offentligt upphandlingsarbete bedöms som likvärdigt. Du har erfarenhet av att självständigt driva upphandlings-/inköpsarbete och att tillämpa LOU.

Tidigare erfarenhet av och intresse för Kost/livsmedel ser vi som meriterande.

Livsmedelsupphandling samt flerårig erfarenhet av samordnade upphandlingar och uppföljning av avtal är en fördel och vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva projekt.

Du måste behärska svenska i tal och skrift men även hantera data i Excel utifrån kraven som ställs i upphandlingsarbetet.

För denna tjänst kommer även stor vikt att läggas på de personliga egenskaperna. Service och gott bemötande är ledord för dig och du är duktigt på att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer såväl med interna som externa parter.

B-körkort är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten då våra medlemskommuner och deras bolag finns inom ett större geografiskt område. Poolbilar finns att nyttjas i uppdraget.

Vem är du?

Vi tror du är en mål- och leveransinriktad person som har en god förmåga att åskådliggöra upphandlings- och inköpsfrågor för kommunkoncernerna. För att lyckas i rollen behöver du kunna samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt som skapar förtroendefulla relationer med våra medlemskommuners verksamheter. Som person är du tillmötesgående och visar vilja och skicklighet att hjälpa andra med att leverera snabba kvalitativa lösningar.

Västra Mälardalens Kommunalförbund ingår i kontext med många samarbetsytor med fyra medlemskommuner (Köping, Arboga, Kungsör och Surahammar) och dess bolag och förbund, sammantaget ett tjugotal organisationer som kunder så är det viktigt att du drivs av den utmaningen. Vi befinner oss också i en ständig förändring av både tillkommande organisationer/kunder och verksamheter, vilket innebär att det även kan innebära att du behöver ha förmåga att driva och leda mindre projekt.

För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi erbjuder fler förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, flextidsavtal och semesterväxling.

Låter det som en roll för dig? 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Villkor

Urval sker löpande.

Eftersom du kan komma att hantera information och material som är av vikt för Sveriges säkerhet i rollen så är en förutsättning för anställning ett svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning.

Tillsvidareanställning- provanställning kan komma att tillämpas.

Frågor kring tjänsten besvaras från v.30 av avdelningschef Anders Melkersson, 0221-670081.


Sista ansökningsdag: 2023-08-15

Kontakt: 
Avdelningschef Anders Melkersson – från v 30, 0221-670081
Facklig företrädare
Vision Köping, 0221-25130

Ort: Köping
Referensnummer: 2023/172

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb