Upphandlare med inriktning IT till statens inköpscentral

Är du en upphandlare med intresse för IT? Vill du arbeta i en mycket stimulerande miljö med god arbetsgemenskap där du tillsammans med kompetenta kollegor sluter bra ramavtal för att bidra till samhällsnytta? Då kan du vara den vi söker!

Statens inköpscentral hade vid utgången av år 2022 ca 2.400 ramavtal fördelat på 38 ramavtalsområden och med ca 800 leverantörer. Vårt uppdrag omfattar statliga myndigheter, kommuner och regioner och syftar bland annat till att skapa bästa möjliga villkor för anskaffning och användning av informationsteknik inom hela offentliga sektorn. Enheten ansvarar för områden såsom hårdvara, programvaror, konsulttjänster, telekommunikation och drift samt säkerhet och tryckeritjänster.

Vi jobbar i prestigelösa team över enhetsgränser och med stort eget ansvar. Projekten omfattar hela upphandlingsprocessen från förstudie till upphandling och tecknande av ramavtal. När ramavtal är tecknade tar enheten för ramavtalsförvaltning vid. Du är projektledare eller projektmedlem och kan komma ha funktionsansvar för särskilda sakområden eller fokusområden.

Tjänsten som IT-upphandlare

Som medarbetare på enheten för IT-upphandling arbetar du tillsammans med tio kompetenta och kunniga kollegor med bredd i ålders- och könsfördelning. I rollen som upphandlare har du många externa kontakter med andra myndigheter, leverantörer och intressenter. Vi arbetar processtyrt och metodiskt med samhällsviktiga ramavtalsupphandlingar för hela offentlig sektor. Projekten påbörjas med behovs- och marknadsanalyser som vi kommunicerar till omvärlden med förstudierapporter. Efter beslut påbörjas upphandlingsprocessen med upprättande av kvalificerade upphandlingsdokument i en helt digital miljö. När tilldelningsbeslut fattas övergår projektet oftast till att stödja en juridisk process med målet att nya avtal ska tecknas för offentlig sektor.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som

  • Har akademisk utbildning om minst 180/120 HP inriktning mot exempelvis systemvetenskap, teknik, juridik eller ekonomi alternativt YH-utbildning inom offentlig upphandling eller motsvarande utbildning som Kammarkollegiet bedömer relevant för tjänsten
  • Har flerårig erfarenhet av praktiskt arbete inom offentlig upphandling varav minst något års praktisk erfarenhet av att genomföra IT-upphandlingar och/eller komplexa tjänsteupphandlingar
  • Har god kunskap om upphandlingsprocessen samt LOU
  • Uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift

Det är meriterande om du har

  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med IT-frågor och/eller teknik.
  • God förståelse och kunskap om IT
  • Projektledarerfarenhet
  • Praktisk erfarenhet av statliga eller kommunala ramavtal genom att exempelvis ha genomfört avrop från Statens inköpscentrals- eller andra inköpscentralers ramavtal

Personliga egenskaper

Som person har du förmåga att både arbeta självständigt och strukturerat men även samarbeta med dina kollegor där du är hjälpsam och delar med dig av dina erfarenheter. Arbetet kräver att du är analytisk, noggrann och har god servicekänsla. För att lyckas i rollen behöver du känna dig bekväm med att projektleda en grupp där du på ett tydligt och pedagogiskt sätt kan förmedla komplex information. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Vi sitter i fina aktivitetsbaserade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm, med möjlighet till distansarbete.

Kammarkollegiet fick 2021 utmärkelsen ”excellent arbetsgivare” i en oberoende mätning utförd av nyckeltalsinstitutet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via Jobba här – Kammarkollegiet, inklusive CV och personligt brev, senast den 5 september 2023.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast:
5 september 2023

Kontaktpersoner:
Sara Wedholm, enhetschef, enheten för IT-upphandling, telefon
08-700 07 64

Karin Edstrand, SACO-S, telefon
08 – 700 08 48

Lisa Ericsson, ST, telefon
08 – 700 06 40.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Linnea.bredberg@kammarkollegiet.se

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb