Upphandlare med några års erfarenhet till Sigtuna kommun

Om arbetsplatsen
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!

Arbetsuppgifter
I Sigtuna kommun har vi har alltid invånaren i fokus i våra inköps- och upphandlingsprocesser. Vi arbetar ständigt med att effektivisera och förenkla för att nå vår vision att vara den mest attraktiva kommunen i landet att bo, leva och verka i. Ledningen, politiken och förvaltningarna har en samsyn i att upphandling är ett strategiskt verktyg för att uppnå Sigtuna kommuns vision och mål.

Som upphandlare hos oss består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet.
Du kommer självständigt och tillsammans med kollegor upprätta och sammanställa upphandlingsdokument och avtal samt ansvara för anbudsutvärdering tillsammans med sakkunniga beställare ute i organisationen. Uppföljning av avtal samt rådgivning internt i organisationen är också en del av uppdraget. Vi använder ett elektroniskt flöde i upphandlingsprocessen med upphandlingsverktyget e-Avrop. Som en del av arbetet ingår också att vara med och utveckla vårt arbete kopplat till de mål som är satta för enheten, där fokus ligger på att skapa mervärde för våra invånare i kommunen.

För oss är det viktigt att våra medarbetare har ett hållbart arbetsliv och kan kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Du kommer att ingå i ett team med fem andra upphandlarkollegor och totalt är vi tio medarbetare på enheten, vi har en flexibel arbetsplats och erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Läs gärna mer i vår länk nedan, om hur vår Inköps- och upphandlingschef Maria Öhman ser på teamet och sin roll som enhetschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av att ansvara för egna upphandlingar. Du har erfarenhet av LOU från ett offentligt perspektiv samt har arbetat med både varu- och tjänsteupphandlingar. Du har en högskoleexamen alternativt universitetsexamen samt en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en beställar- eller leverantörsroll. Erfarenhet av att arbeta i upphandlingssystemet e-Avrop är meriterande.

I rollen som upphandlare arbetar du nära kollegorna på enheten och krokar arm med kollegor i kommunens olika verksamheter. För att lyckas i rollen behöver du därför kunna samarbeta bra med andra människor och ha prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du ser möjligheter i förändringar, kommer gärna med idéer och du gillar att hitta lösningar på uppkomna problem. Du vågar stå upp för dina egna åsikter och resonera dig fram till gemensamma lösningar.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan idag!

Övrigt
Din ansökan gör du enkelt genom att bifoga ditt CV och svara på några urvalsfrågor kopplade till denna tjänst. Vi ber dig dock att inte bifoga personligt brev.

Under rekryteringsprocessen kan tester och arbetsprov förekomma. Dessutom genomförs ekonomisk och juridisk bakgrundskontroll på slutkandidaten som en del i Sigtuna kommuns trygghets- och säkerhetsarbete. Blir du vår slutkandidat kommer du att få mer information och kontrollen görs givetvis med ditt samtycke.

Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du kan ta del av olika erbjudanden och aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun!
https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Läs mer: Läs gärna mer om hur vår Inköps- och upphandlingschef Maria Öhman ser på teamet och sin roll som enhetschef


Ansök senast:
2023-12-27

Referensnummer:
C166054

Kontakt:
Charlotte Sundquist
+46859126120
charlotte.sundquist@sigtuna.se
Maria Öhman
Inköps- och upphandlingschef
08-591 267 52
maria.ohman@sigtuna.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare
HR-partner inriktning rekrytering se www.sigtuna.se/fackligaforetradare

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb