Upphandlare till Eskilstuna kommun

Om arbetsplatsen

Vill du jobba med upphandling tillsammans med prestigelösa, mycket kompetenta och engagerade kollegor? Vi erbjuder en utvecklingsinriktad arbetsplats där du är med och gör skillnad för våra invånare i Eskilstuna kommun!

Våra lokaler ligger i centrala Eskilstuna med närhet till tågstationen och bra pendlingsmöjligheter. Du har möjlighet att jobba på distans några dagar i veckan och du har stora möjligheter att planera din tid självständigt. Vi har flextid och friskvårdsbidrag/friskvårdstimme.

Vår arbetsgrupp består idag av enhetschef, tre teamledare, tolv upphandlare/kategoriledare, inköpscontroller, e-handelsförvaltare, hållbarhetsutvecklare, produktsamordnare, fem inköpssamordnare och administratör. Enhetens upphandlare är indelade i två team, med en arbetsledare för varje team: tjänster och produkter samt IT och digitalisering.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare jobbar du med att driva upphandlingsprojekt (i samarbete med beställare, referensgrupper, jurister, hållbarhetsutvecklare m.fl.). Vi inför kategoristyrt inköp och efter att ha arbetat med upphandlingar en period tänker vi att du också kommer axla rollen som kategoriledare för en eller flera inköpskategorier. Tillsammans med dina kollegor på upphandlingsenheten jobbar du med att förbättra upphandlings- och inköpsprocesserna. I rollen ingår också uppföljning och målstyrning av kontrakt tillsammans med både leverantörer och förvaltningar. Vi arbetar ständigt med förbättring och utveckling av verksamheten och inköpsaffärerna. Hos oss finns goda möjligheter att arbeta med och utvecklas inom det område som intresserar dig. Just nu söker vi en upphandlare som ska arbeta som upphandlare/kategoriledare för tjänster och produkter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Högskoleutbildning med relevant inriktning (t.ex. inom ekonomi eller juridik). Om du saknar utbildning krävs att du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling eller strategiskt inköp.

• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

• Mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete och/eller erfarenhet av offentlig upphandling. Även erfarenhet av att tidigare ha jobbat i en politiskt styrd organisation ser vi som positivt.

Du som upphandlare och kategoriledare har ett affärsmässigt arbetssätt, är trygg i dig själv och har förmågan att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter. Du är initiativrik och nytänkande i dina arbetsuppgifter och har lätt för att hålla en god kundkontakt. Att jobba som upphandlare och kategoriledare innebär ofta att ta en ledarroll i olika sammanhang och därför är det viktigt att du är tydlig och kan motivera andra gruppmedlemmar i de olika uppdragen.

Övrigt

Upphandlingsenheten tillhör Serviceförvaltningen och ska bidra till största möjliga nytta för Eskilstuna kommuns invånare genom att hjälpa och styra kommunens verksamheter att göra smarta, kostnadseffektiva och hållbara inköp av produkter och tjänster. På upphandlingsenheten arbetar vi med strategiframtagning, upphandling, uppföljning, utveckling och hållbarhet i hela inköpsprocessen och vi har också ansvar för kommunens e-handel.

Vill du vara med och leda vägen? Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Merparten av alla tillsvidareanställda i Eskilstuna kommun krigsplaceras. Om din tjänst berörs informeras du under rekryteringsprocessen. Det innebär att du har en skyldighet att tjänstgöra inom kommunen även under höjd beredskap.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval. Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.


Sista ansökningsdag:
24 maj 2023

Kontakt:
Therese Linde
Rekryteringskonsult
016-710 5235

Anna Kahlbom
Upphandlingschef
anna.kahlbom@eskilstuna.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb