Upphandlare till FBA

Vill du vara med och bidra till internationell fred, säkerhet och utveckling? Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad? Då kan du vara vår nya kollega på FBA.

Vi söker 1-2 upphandlare

Dina arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare genomför du upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar etc., främst inom ram för Lag om offentlig upphandling (LOU), tillsammans med beställare från verksamheten. Upphandlingar sker inom ett brett område och innefattar bl.a. konsulttjänster med tonvikt på internationell verksamhet i bistånds- och utvecklingsländer, teknisk utrustning, förbrukningsvaror och inredning. Du är också ett stöd till verksamheten i inköpsrelaterade frågor. I det löpande arbetet arbetar du med ständiga förbättringar.

Utöver detta tillkommer utvecklingsinriktade aktiviteter. Dessa varierar men kan t.ex. vara att effektivisera användandet av det digitala upphandlingsverktyget, utveckla arbetet med E-handel, bidra till myndighetens miljöarbete (på upphandling-/inköpsområdet) och arbeta med informationssatsningar i myndigheten. Andra uppgifter inom ramen för enhetens verksamhet kan tillkomma.

Din profil
Kvalifikationer

 • Eftergymnasial examen relevant för tjänsten, eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • Erfarenhet av att självständigt genomföra olika typer av upphandlingar
 • Erfarenhet av arbete i upphandlingssystem
 • Mycket goda kunskaper om LOU
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av att vara konsultativt stöd i upphandlings-/inköps- och/eller avtalsfrågor
 • Erfarenhet av e-handel
 • Erfarenhet av arbete i E-avrop
 • Erfarenhet av IT-upphandlingar
 • Erfarenhet av att arbeta med utveckling av styr- och stöddokument inkl. implementering av arbetssätt därefter
 • Kunskap om säkerhetsskyddad upphandling
 • Kunskap om upphandlings- och avtalsjuridik, främst inom LOU
 • Ytterligare språkkunskaper

 

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och förmåga att ta eget ansvar för att leverera enligt överenskommelse. Du är professionell och resultatorienterad i din yrkesroll. Du har mycket god förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Arbetet innehåller många personkontakter och ställer därmed krav på att du är kommunikativ, serviceinriktad och har en mycket god samarbetsförmåga.

FBA strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med tidigare erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan känna delaktighet och ansvar. På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Härkan du läsa mer om hur det är att arbeta på FBA och vilka karriärmöjligheter du har hos oss.

Du kommer att anställas som tjänsteperson i rollen som upphandlare. Tjänsterna är tillsvidare med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Sandö eller Stockholm beroende på vad som passar dig bäst. I arbetet ingår inrikes resor mellan kontoren. Tjänsten är säkerhetsklassad, säkerhetssamtal och registerkontroll kommer att göras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings – och rekryteringshjälp.

Om oss
Folke Bernadotteakademin (FBA) är myndigheten för fred, säkerhet och utveckling.

FBA arbetar med internationella fredsinsatser och utvecklingssamarbete. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer. Vi bidrar även med civil personal och expertis till freds- och valobservationsinsatser som leds av EU, FN och OSSE. Myndigheten har fått sitt namn efter Folke Bernadotte, FN:s första medlare.


Ref: 23-01317

Sista ansökningsdag:
2023-11-19

Kontakt:
Rollens innehåll: Karolin Lindberg 0705746016

Allmänna och praktiska frågor: Maria Lindqvist 070-185 65 33

Facklig representant: Felicia Forsström 070-182 14 49

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb