Upphandlare till Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Har du flera års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar? Vill du projektleda upphandlingsprocesser och stötta beställare från behov till färdigt avtal? Då har du möjlighet att använda och utveckla din kompetens hos oss!

Vad ska du jobba med?

Vi söker dig som kan arbeta med att genomföra upphandlingar från behov till färdigt avtal.

Genomförandet av upphandlingar gäller framför allt området för laborativ verksamhet. Det kan bland annat inkludera upphandlingar av förbrukningsmateriel och upphandlingar av medicinteknisk utrustning. Genomförandet inkluderar att självständigt projektleda upphandlingsprocessen och stötta beställare genom hela upphandlingsprocessen.

Det kan även bli aktuellt med upphandling av konsulter eller andra tjänster kopplade till området, samt granskning av avtal. Det förekommer även visst arbete med uppföljning av avtal samt annat administrativt arbete så som förlängningar, prisjusteringar med mera.

I arbetsuppgifterna ingår även att bidra vid vidareutveckling av myndighetens mallar och rutiner inom upphandlingsområdet.

Vem söker vi?

Krav för anställningen

Högskoleutbildning inom relevanta områden (t.ex. ekonomi och juridik) alternativt eftergymnasial utbildning inom inköp eller offentlig upphandling/alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Utöver det ser vi nedanstående kompetenser, förmågor och erfarenheter som viktiga för att du ska trivas hos oss:

Mycket stor vikt läggs vid:

  • goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området
  • flera års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar (inklusive tjänste- och varukontrakt samt ramavtal)
  • erfarenhet att upphandla utrustning och förbrukningsmaterial inom medicinsk teknik och/eller laborativ verksamhet, vilket även inkluderar tillhörande tjänster såsom service- och supportavtal
  • personlig lämplighet för uppdraget och funktionen i organisationen: vi söker dig som är självgående, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar proaktivt, affärsmässigt och utifrån en helhetssyn för organisationen, är kommunikativ och lösningsorienterad.

Stor vikt läggs vid:

  • goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • erfarenhet av att ha genomfört komplexa varuupphandlingar (behöver ej vara inom laborativ/medicinteknisk verksamhet).

Vikt läggs vid:

  • erfarenhet av uppföljning av avtal
  • erfarenhet av upphandling av olika typer av kvalificerade konsulttjänster.

Vad gör enheten?

Enheten för bidrag och upphandling ansvarar för att myndighetens upphandlingar och inköp sker enligt gällande lagstiftning samt granskar avtal och tillhandahåller rutiner och mallar för att effektivisera myndighetens inköp. Enheten ansvarar också för fördelning av statsbidrag till civilsamhället inom flera olika områden till exempel psykisk hälsa och suicidprevention, hivprevention och tobaksprevention.

Hur är det att jobba på Folkhälsomyndigheten?

Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och göra skillnad. Oavsett vad du jobbar med är du med och bidrar till samhällsnytta. Det gör du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i stimulerande samarbeten. Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss

Om anställningen

Du kommer att anställas som handläggare med placering på vårt kontor i Solna. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Som anställd vid Folkhälsomyndigheten kan du komma att bli krigsplacerad. Vissa tjänster är placerade i säkerhetsklass där svenskt medborgarskap kan vara ett krav. Säkerhetsprövning kommer då genomföras i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

På myndigheten kan det finnas möjlighet att teckna överenskommelse om distansarbete upp till 40 procent av din arbetstid.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Wallin, telefon 010- 205 27 63.

Fackliga företrädare är för SACO Marlene Olsson Vargas, telefon 010-205 25 37, och för OFR/S Jessika Spångberg, telefon 010-205 29 22.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till befattningen som upphandlare hos oss!

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ansöker du med ditt CV och genom att besvara urvalsfrågor. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Vänligen ladda upp relevanta examensbevis i samband med din ansökan.
Ansök senast 2024-01-24 via myndighetens webbplats.
Arbetsgivarens diarienummer: 05247-2023-2.1.1

#LI-MD1

 

Länk till den här sidan
https://www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1637&rmlang=SE


Ansök senast:
2024-01-24

Kontakt:
Enhetschef Malin Wallin, telefon 010- 205 27 63.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb