Upphandlare till Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Har du erfarenhet av att upphandla olika typer av kvalificerade konsulttjänster, upphandling inom medicinteknik och/eller laborativ verksamhet samt trivs i en omväxlande miljö där det finns stort utrymme för att utvecklas? Då har vi ett jobb som väntar på dig!

Vad ska du jobba med?

Folkhälsomyndighetens upphandlare arbetar med ett brett spektrum av samhällsviktiga upphandlingar som innebär intressanta utmaningar. Vi upphandlar till exempel kvalificerade konsulttjänster, laboratorieutrustning samt läkemedel.

Inom området medicinteknik och mikrobiologi är upphandlingsbehoven stora och innebär upphandlingar av varierad storlek och karaktär. Myndigheten har ett stort utbud av mikrobiologiska laboratorieanalyser som ingår i landets beredskap för högpatogena smittämnen.

Arbetet som upphandlare på Folkhälsomyndigheten är omväxlande och utvecklande samt ger stort utrymme för egna initiativ och stora möjligheter att påverka det framtida inköpsarbetet. Inom upphandlingsfunktionen råder en positiv och trivsam miljö och i nuläget består gruppen av två upphandlare i Östersund och en upphandlare i Solna.

Vi söker dig som kan arbeta med att självständigt planera, leda och genomföra alla typer av upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal.

Som upphandlare kommer du även att formulera, kvalitetssäkra och följa upp avtal, ge råd och stöd till verksamheten samt genomföra interna utbildningar och informationsinsatser. I rollen ingår vidare att arbeta med övriga på enheten förekommande arbetsuppgifter.

Vem söker vi?

Krav för anställningen

Högskoleutbildning inom relevanta områden (t.ex. ekonomi och juridik), alternativt annan eftergymnasial utbildning, såsom yrkeshögskola, inom inköp eller offentlig upphandling eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Utöver det ser vi dessa kompetenser, förmågor och erfarenheter som viktiga för att du ska trivas hos oss:

Mycket stor vikt läggs vid:

  • mycket goda kunskaper om samt erfarenhet av att ha tillämpat gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området
  • ett par års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar (tjänste- och varukontrakt samt ramavtal)
  • erfarenhet av att upphandla olika typer av kvalificerade konsulttjänster, upphandla inom medicinteknik och/eller inom laborativ verksamhet
  • personlig lämplighet för anställningen såsom god samarbetsförmåga, att vara självständig, flexibel och strukturerad samt god kommunikativ förmåga.

Stor vikt läggs vid:

  • erfarenhet av att upphandla IT-tjänster
  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vikt läggs vid:

  • erfarenhet av avtalscontrolling och av uppföljning av avtal.

Vad gör enheten?

Du kommer att vara anställd vid enheten för bidrag och upphandling. Enheten ansvarar för att myndighetens upphandlingar och inköp sker enligt gällande lagstiftning samt granskar avtal och tillhandahåller rutiner och mallar för att effektivisera myndighetens inköp.

Enheten ansvarar också för fördelning av statsbidrag till civilsamhället inom flera olika områden till exempel psykisk hälsa och suicidprevention, hivprevention och tobaksprevention.

Hur är det att jobba på Folkhälsomyndigheten?

Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och göra skillnad. Oavsett vad du jobbar med är du med och bidrar till samhällsnytta. Det gör du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i stimulerande samarbeten. Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Om anställningen

Du kommer att anställas som handläggare med placering på vårt kontor i Solna. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Befattningen innebär krigsplacering.

Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Folkhälsomyndigheten kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (2018:585). Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

På myndigheten kan det finnas möjlighet att teckna överenskommelse om distansarbete upp till 40% av din arbetstid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till befattningen som upphandlare hos oss!

Vänligen ladda upp relevanta examensbevis i samband med din ansökan.

Ansök senast 2022-12-11 via myndighetens webbplats.
Arbetsgivarens diarienummer: 04324-2022-2.1.1


Ansök senast: 2022-12-11

Kontakt: enhetschef Anna Hedström, telefon 010- 205 23 19.

Fackliga företrädare: SACO, Raija Ahmed, telefon 010-205 26 64, och för OFR/S Sujata Maini, telefon 010-205 22 73.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb