Upphandlare till Konkurrensverket

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av att arbeta praktiskt och strategiskt med inköp till den statliga myndighet som också utövar tillsyn av upphandlingsregelverket? Då är tjänsten som upphandlare på Konkurrensverket någonting för dig! Hos oss kommer du att utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Inköpsfunktionen är placerad på enheten för ekonomi och HR. Enheten består i dag av tolv trevliga och engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för Konkurrensverkets egna upphandlingar och inköp samt frågor som rör lokaler, inventarier och miljöledning. Enheten arbetar också med HR-frågor, ekonomihantering, verksamhetsplanering samt intern styrning och kontroll.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare kommer du tillsammans med dina två kollegor i inköpsfunktionen att ansvara för och genomföra upphandlingar av varor och tjänster. Du samarbetar också nära med ekonomifunktionen. Du kommer att utföra arbetet på uppdrag av och i samarbete med olika enheter inom myndigheten, och arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud, avtalsskrivning samt avtalsuppföljning. I rollen ligger även att delta i myndighetens utvecklingsarbete inom området. Närheten till upphandlingstillsynen skapar goda förutsättningar för erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling inom myndigheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp alternativt högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi
  • Flerårig erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
  • Mycket goda kunskaper om lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU)
  • Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar från centrala ramavtal
  • God datorvana samt goda färdigheter i Office-programmen
  • God förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem
  • Erfarenhet av avtalsuppföljning
  • Erfarenhet av upphandling av it-tjänster

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av arbete på statlig myndighet.

Du har mycket god förmåga att självständigt planera, strukturera och genomföra ditt arbete. Du är noggrann, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv driva dina frågor framåt. För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra då du kommer att ha många kontaktytor både inom och utanför myndigheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och möjlighet att teckna en individuell överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Du har generösa semestervillkor, 28-35 dagar per år beroende på ålder och goda möjligheter till individuellt anpassad utbildning. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan. Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan senast 2024-04-05. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis.

Information och kontakt

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Arbetsprov eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annica Larsson, eller rekryteringsprocessen HR-partner Kajsa Palmqvist. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag:
2024-04-05

Kontakt:
För frågor om tjänsten kontakta Annica Larsson, eller rekryteringsprocessen HR-partner Kajsa Palmqvist. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb