Upphandlare till Linköpings universitet

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en erfaren upphandlare till Linköpings universitet.

Som en av regionens största arbetsgivare erbjuder vi ett intressant jobb i en spännande miljö där du har goda möjligheter att vidareutveckla dig själv som person och din kompetens. Som upphandlare hos oss kommer du ha ett arbete som är både utvecklande och varierande.

Om jobbet
I rollen som upphandlare kommer du genomföra upphandlingar av både varor och tjänster. Rollen innebär många kontakter med beställare och leverantörer. Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT, laboratorieverksamhet och resor men även förbrukningsvaror och andra tjänster. Du har en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du ansvarar för.

Du arbetar i hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsundersökning till utformning av avtal och dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår också att förvalta ramavtal som avtalsansvarig och att tillsammans med enhetens avtalscontroller göra uppföljningar under den tid avtalen gäller.

Du kommer även att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till verksamheten och bidra till utveckling av upphandlingsprocessens metoder och rutiner.

Om dig
Vi söker dig som samarbetar väl med andra och som har en mycket god kommunikativ förmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt genom att du driver, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp. Du har också en god pedagogisk förmåga att ge råd och stöd i upphandlingsfrågor och i utbildningsuppdrag.

Vi vill att du har:

  • Relevant högskoleutbildning (t.ex. inom teknik/IT, naturvetenskap, juridik eller ekonomi) eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, alternativt arbetserfarenhet som bedöms som likvärdig.
  • Goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling
  • Vana att arbeta i projektform eller med projektledning och god förmåga att hantera flera projekt parallellt
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Aktuell och flerårig praktisk arbetserfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och/eller LUF (Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna) inom offentlig sektor alternativt motsvarande erfarenhet av liknande anskaffningsprocesser och strategiskt inköpsarbete inom privat verksamhet, exempelvis Bid Manager.
  • Erfarenhet av arbete vid universitet/högskola
  • Erfarenhet från att tidigare arbetat i en konsultativ roll
  • Upphandling/inköp av forskningsrelaterad utrustning
  • IT-kunskap eller arbetat med it-upphandlingar

Din arbetsplats
Du kommer att arbeta inom Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping, som är en del av den gemensamma förvaltningen vid LiU. Enheten har idag 11 medarbetare, som samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Engelska som språk i upphandlingsdokumenten förekommer vid forskningsrelaterade upphandlingar. Vi använder upphandlingsverktyget Mercell TendSign.

Läs mer om vår verksamhet här.

Om anställningen
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön och förmåner
Linköpings universitett tillämpar individuell lönesättning.

Våra förmåner omfattar bland annat friskvård och goda semester- och pensionsvillkor. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete viss del av din arbetstid när verksamhetens behov och arbetsuppgifterna medger detta. Läs mer om våra förmåner för anställda här..

Fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 mars 2023. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen “Sök jobbet här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan!
Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Länk till den här sidan

Sista ansökningsdag: 14 mars 2023

Ref LiU-2023-00021

Kontaktpersoner:
Eva Rosell, Enhetschef
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Karin Jarheden, HR-partner
013-28 18 56
karin.jarheden@liu.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb