Hos oss läser närmare 17 000 studenter kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system. MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås.

Planerings- och ekonomisektionen ger stöd och service i ekonomiska frågor till hela universitetet och ansvarar för bokslut, uppföljningar, ekonomiska utredningar, upphandling och inköp.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare säkerställer du att upphandlingar, direktupphandlingar, avrop och inköp sker i enlighet med gällande lagstiftning och ramavtal. Du är en nyckelperson genom hela inköps- och avtalsprocesserna och utgör ett kvalificerat och administrativt stöd till organisationen.
Du arbetar självständigt och affärsmässigt i olika typer av upphandlingar och andra inköps-och avtalsrelaterade frågor. Arbetet bedrivs i nära samarbete med universitetets nuvarande upphandlare och kravställare och beslutsfattare från verksamheterna.

I arbetsuppgifterna ingår förvaltning av universitetets avtal. Du bevakar utgångna avtal och initierar och genomför avtalsförlängningar. Du kommer också att vara delaktig i att stödja avropande enheter i de leverantörskontakter som kan vara nödvändiga vid brister i leveranser. Vidare ansvarar du för att följa upp att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor genom löpande dialog med såväl avropande enheter som leverantörer.
Inköpsgruppen arbetar också fortlöpande med spendanalyser och du kommer att vara delaktig i universitetets arbete med e-handel.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ett för uppdraget relevant område såsom ekonomi, juridik, inköp, entreprenadrätt eller annan utbildning som tillsammans med flerårig erfarenhet av offentligt upphandlingsarbete bedöms som likvärdigt.

Du har några års erfarenhet av upphandling-/inköpsarbete där du självständigt genomfört olika typer av upphandlingar. Du är också väl förtrogen med Lagen om offentlig upphandling.

Som person är du lyhörd och utåtriktad med god samarbetsförmåga och har ett konsultativt arbetssätt. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Vidare är du noggrann i ditt sätt att arbeta, strukturerad och har förmåga att hålla deadlines. För att passa i rollen som upphandlare har du en helhetssyn och förmåga att ta egna initiativ, arbeta självständigt och att prioritera bland olika arbetsuppgifter.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande

En betydande merit för anställningen är erfarenhet av upphandlingar för offentlig verksamhet. Har du även erfarenhet av systemet Mercell TendSign eller har arbetat med IT-upphandlingar eller har erfarenhet av att utveckla arbetet med e-handel inom offentlig verksamhet är det också meriterande.

Ansökan

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Länk till den här sidan