Upphandlare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST), Stockholm

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militäraunderrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must interna upphandlingssektion söker upphandlare med stort intresse för att stödja en komplex verksamhet med högt säkerhetstänk. Sektionen har i uppgift att, genom upphandling och inköp, tillhandahålla varor och tjänster till Must olika verksamhetsdelar. Sektionen är garant för att inköp sker enligt gällande regelverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du planera och leda Must specifika upphandlingar av varor och tjänster självständigt eller med hjälp av kollegor och Försvarsmaktens centrala inköpsenhet. Annonsering av upphandlingar genomförs av Försvarsmaktens centrala inköpsenhet. I ditt arbete ingår att granska och skapa avtal, löpande avtalsförvaltning samt genomföra avrop mot befintliga avtal. Du kommer att verka som stöd gentemot chefer och medarbetare inom Must avseende upphandlings- och avtalsfrågor. Avtal kan komma att tecknas såväl med nationella som internationella leverantörer.

Initialt kommer en stor del av rollen innefatta, att tillsammans med kollegor inom upphandlingssektionen, genomföra utvecklingsarbete i form av att fortsätta strukturera och organisera inköps- och upphandlingsområdet. Rollen innebär ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete av processerna för att skapa en effektiv inköps- och upphandlingsverksamhet där verksamhetens behov tillgodoses över tid.

Kvalifikationer
 Akademisk examen med exempelvis inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, teknik eller
yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt
relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som
likvärdig
 Du har något eller några års dokumenterad erfarenhet av upphandling av varor och tjänster
 Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
 Bred kunskap och erfarenhet av inköp och upphandlingar baserade på Lagen om offentlig
upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 God erfarenhet av förbättringsarbete och att driva förändring
 Leverantörsförhandling

Personliga egenskaper
Vi söker dig med stor professionalism som vågar vara specialisten. Då rollen omfattar utvecklingsarbete ser vi att du har en god analytisk förmåga och besitter skickligheten att omsätta detta i handling. Tjänsten ställer stora krav på kommunikativ förmåga då du i rollen utbildar andra samt knyter kontakter, såväl interna som externa. Du är en mycket driven problemlösare som trivs i att utveckla och driva arbetet framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att hantera olika arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsort är Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse. Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed inte möjlighet till hemarbete.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.


Ansök senast: 2023-03-06

Kontakt:
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv “Upphandlare” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/HKV, Roger Ericsson för OFR/O,
Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via
08-788 75 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb