Upphandlare till Nässjö kommun

Om arbetsplatsen

Nässjö kommun är en kommun i norra delen av Jönköpings län. Nässjö kommun gränsar till Aneby kommun i norr, Eksjö kommun och Vetlanda kommun i öster, Sävsjö kommun i söder, Vaggeryds kommun i sydväst samt Jönköpings kommun i väster.

Nässjö kommun är en spännande kommun i tillväxt som kontinuerligt expanderas ifråga om befolkningsmängd, nya bostadsområden och samhällstjänster.

Upphandlingsfunktionen ingår i Kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret är placerad i Stadshuset i centrala Nässjö med kort gångavstånd till parkeringsplatser och Nässjö resecentrum. Nässjö kommuns resecentrum är en knytpunkt för flera tåganslutningar vilket gör Nässjö lättillgänglig från flera näraliggande kommuner och orter.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som upphandlare är omväxlande och innefattar många kontakter internt och externt. Du kommer arbeta som internkonsult gentemot de kommunala verksamheterna och bidra med juridisk och praktisk sakkunskap i upphandlings-, inköps-, och avtalsfrågor, medverka vid informations- och utbildningstillfällen samt i nätverk med marknad och leverantörer.

Du kommer leda, planera och genomföra upphandlingsprojekt genom de olika steg som ingår i upphandlingsprocessen såsom genomförande av behovsanalyser, marknadsanalyser, framtagande av upphandlingsunderlag och avtalsuppföljning. I arbetet ingår också bedrivandet av strategisk utveckling inom upphandling anpassat till de olika verksamhets- och upphandlingskategorierna. Du kommer särskilt ansvara för de upphandlingar som ingår i kategorin livsmedel, du kommer också arbeta brett inom övriga upphandlingsområden.

Bland dina arbetsuppgifter ingår också att göra omvärldsbevakning och komma med förslag till förbättringar inom upphandlingsområdet utifrån exempelvis marknadsutveckling, miljö och hållbarhet samt aktuell domstolspraxis.

DITT TEAM
Upphandlingsenheten är del av Nässjö kommuns Ekonomiavdelning. På enheten arbetar idag fem duktiga och engagerade medarbetare inom upphandling och e-handel varav en upphandlare snart går i pension. Vi på upphandlingsenheten är positiva och prestigelösa, har en öppen och transparent kommunikation och hjälper varandra för att vi tror att det är bästa sättet att nå goda resultat och samtidigt ha roligt på jobbet. I allt vårt arbete har vi samhällsnyttan och kommunens invånare i åtanke som, genom kommunens förlängda arm, är våra yttersta beställare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik, ekonomi, alternativt teknisk utbildning eller annan utbildning samt arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta med upphandling eller inköp.

Det är meriterande om du arbetat med upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU), att du arbetat eller har ett intresse för livsmedel ur ett administrativt perspektiv, och att du har erfarenhet att arbeta med, eller inom frågor som berör, innovation, miljö eller ekonomi. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att på ett framgångsrikt sätt kunna driva upphandlingsprojekt av varierande komplexitet och tempo behöver du vara drivande, affärsmässig, pragmatisk, och flexibel. Du är van att arbeta självständigt under eget ansvar.

I syfte att nå en hög kvalitet inom upphandlingsprojekten för kommunen samt dess invånare är du som person analytisk, strukturerad och noggrann. Din stödjande och rådgivande roll förutsätter också att du är lyhörd, ödmjuk och har en vana och känner dig bekväm med att tala inför människor, att arbeta konsultativt samt är pedagogiskt lagd.

Eftersom din roll innefattar mycket kommunikation internt och externt är det viktigt att du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift, samt att du kan läsa och förstå juridiska texter. Eftersom Nässjö kommun arbetar kontinuerligt med ökad digitalisering ser vi gärna att du har goda datorkunskaper, lätt att sätta dig in i nya system och funktioner.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Kontaktperson

Katarina Korpenstam, Upphandlingschef, 0380518010, Katarina.Korpenstam@nassjo.se
Fackliga företrädare når du via Medborgarkontoret, 0380-518000

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.


Kontaktperson

Katarina Korpenstam, Upphandlingschef, 0380518010, Katarina.Korpenstam@nassjo.se
Fackliga företrädare når du via Medborgarkontoret
0380-518000
Sista ansökningsdag: 2022-01-09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb