Upphandlare till Östhammars kommun

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1800 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Verksamhet Upphandling erbjuder möjligheten att få bli del av ett stöttande och ansvarstagande team med god sammanhållning. Hos oss får du ett utvecklande jobb med många kontaktytor och kontinuerlig utbildning inom området. Du får flexibla arbetstider, förskottssemester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och möjlighet att växla in din semesterersättning mot extra lediga dagar. Vi utgår ifrån kommunkontoret i Östhammar och i denna roll finns även goda möjligheter till distansarbete.

Arbetsbeskrivning

I rollen som upphandlare hos oss agerar du projektledare för hela upphandlingsprocessen innefattande framtagande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av anbud och avtalsvård i samarbete med berörd verksamhet. Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys. Du kommer även att ha en stöttande funktion mot våra verksamheter i upphandlings- och avropsfrågor. Vi jobbar i nära samarbete med alla våra verksamheter. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder. Förutom de många interna kontakterna kommer du även föra dialog med leverantörer och övriga intressenter.

Vi som söker en ny kollega jobbar på verksamhet Upphandling som idag består av tre upphandlare och verksamhetschef. Tillsammans driver och utvecklar vi upphandlingsverksamheten inom kommunen, vi ansvarar för att leda och samordna kommunens inköpsverksamhet, och vi genomför samtliga annonserade upphandlingar till kommunens olika verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en passande akademisk utbildning eller eftergymnasial utbildning såsom YH-utbildning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig, kombinerat med erfarenhet av att genomföra eller lämna anbud på upphandlingar inom offentlig sektor eller inköpsarbete i privat sektor. Alternativt har du mångårig arbetslivserfarenhet inom området, enligt ovan. Du har också goda kunskaper inom LOU.
Gedigen erfarenhet att självständigt genomföra upphandlingar är meriterande och flerårig erfarenhet av entreprenadupphandlingar från köpar- eller säljarsidan är särskilt meriterande. Utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller upphandling/inköp är även det meriterade. Datavana och kunskap inom Office-paketet är en självklarhet medan kunskaper i något av upphandlingssystemen Kommers, TendSign eller E-avrop är meriterande.

Är du van att själv driva ditt arbete framåt och hålla deadlines? Bra, då kan du vara den vi söker! I jobbet som upphandlare förväntas du ta eget ansvar för att planera och prioritera ditt jobb och hålla god kvalitet i dina upphandlingar även under tidspress. Har du även lätt för att skapa nya kontakter och underhålla goda relationer tror vi att du kommer trivas i ett jobb som erbjuder många kontaktytor externt såväl som internt.

Känner du igen dig i ovanstående beskrivning? Varmt välkommen med din ansökan!

Östhammars kommun välkomnar alla sökande då vi eftersträvar blandade arbetsplatser och ser våra olikheter som en styrka och tillgång.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Sektor Verksamhetsstöd HR
Box 66
742 21 Östhammar


Ansök senast:
15 januari 2023

Referensnummer:
KS-2022-749

Kontaktpersoner:
Sara Ersund
Verksamhetschef Kansli & Upphandling
0173-861 62

Facklig representant:
Kersti Ingemarsson
Vision
0173-861 15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb