Upphandlare till Region Gotland

Upphandlingsstöd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Region Gotland spenderar årligen ca 2,5 miljarder kronor på upphandlingspliktiga inköp. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Region Gotland.

Avdelningen ekonomi söker upphandlare till enheten upphandlingsstöd. Vi söker utvecklingsinriktade medarbetare som tillsammans med oss vill göra goda affärer för Region Gotland! Du får tillgång till en av Sveriges bredaste upphandlingsportföljer i offentlig sektor mitt i ett världsarv på vackra Gotland.

På upphandlingsstödsenheten arbetar 10 personer med strategiska inköpsfrågor, avtalskontroll, e-handel, support och rådgivning vid inköp samt ett stort antal upphandlingar. Vi genomför upphandlingar för såväl kommun som region och regional utveckling och har en upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina erfarenheter. Vi driver och deltar i olika projekt och nätverk.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Hos oss får du ett mycket spännande arbete med goda utvecklings- och påverkansmöjligheter inom inköp för Region Gotland och alla våra intressenter.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare arbetar du med hela inköpskedjan från att genomföra förstudier och upphandlingar till avtalsförvaltning. Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp upphandlingsarbetet. Du deltar också aktivt i utvecklingen av Regions Gotlands inköp och har stor möjlighet att påverka arbetet.

En viktig del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Region Gotland är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du genomför upphandlingar i samarbete med regionens förvaltningar. Upphandlingsarbetet görs tillsammans med många kollegor på Region Gotland såsom upphandlingsstödsenheten, inköpsråd på alla förvaltningar och specialister inom olika områden. Att ha goda nätverk och samarbeten är en framgångsfaktor i arbetet.

Vem är du?

Du har universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten och erfarenhet av arbete med inköp eller upphandlingar

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med upphandlingar eller inköp inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har goda kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och goda kunskaper av arbete med avtal. Juridisk kompetens och erfarenhet av arbete i digitala upphandlingssystem, projektledning och strategiskt inköpsarbete ses också som meriterande.

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med olika målgrupper. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Arbetet är komplext och omfattar många olika processer, därför är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.


Ort: Gotland

Referensnummer: 2022/1456

Kontakt:
Nanna Sörling, 0498269553

Sista ansökningsdag: 2023-01-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb