Upphandlare till Region Gotland

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Upphandlingsstöd

Region Gotland spenderar årligen ca 2,5 miljarder kronor på upphandlingspliktiga inköp. Med ett samhällsviktigt och skattefinansierat uppdrag är det centralt att göra goda affärer för Region Gotland.

Ekonomiavdelningen söker upphandlare till enheten upphandlingsstöd. Vi söker utvecklingsinriktade medarbetare som tillsammans med oss vill göra goda affärer för Region Gotland! Du får tillgång till en av Sveriges bredaste upphandlingsportföljer i offentlig sektor mitt i ett världsarv på vackra Gotland.

På upphandlingsstödsenheten arbetar 11 personer med strategiska inköpsfrågor, avtalsuppföljning, e-handel, support och rådgivning vid inköp samt ett stort antal upphandlingar. Vi genomför upphandlingar för såväl kommun som region och regional utveckling och har en mycket varierad upphandlingsportfölj som erbjuder stora möjligheter för våra medarbetare att bidra med och utveckla sina erfarenheter. Vi driver och deltar i olika projekt och nätverk.

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för medborgare, samhället och världen. Du blir en viktig person i en stor organisation med mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Hos oss får du ett mycket spännande arbete med goda utvecklings- och påverkansmöjligheter inom inköp för Region Gotland och alla våra intressenter.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare arbetar du med hela inköpskedjan från att genomföra förstudier och upphandlingar till att efter genomförd upphandling lämna över avtalet till förvaltning. Du ska på ett självständigt sätt kunna planera, genomföra och följa upp upphandlingsarbetet. Du deltar aktivt i utvecklingen av Regions Gotlands inköp och har stor möjlighet att påverka arbetet.

En viktig del i arbetet med att göra goda affärer och säkerställa effektiva inköp på Region Gotland är att föra dialog med näringsliv och andra externa intressenter. Du genomför upphandlingar i samarbete med regionens förvaltningar. Upphandlingsarbetet görs tillsammans med många kollegor på Region Gotland såsom upphandlingsstödsenheten, inköpsråd på alla förvaltningar och specialister inom olika områden. Att ha goda nätverk och samarbeten är en framgångsfaktor i arbetet.

Vem är du?

Du har universitets- eller högskoleexamen inom exempelvis ekonomi eller juridik alternativt utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten. Du har erfarenhet av arbete med inköp eller upphandlingar.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med upphandlingar eller inköp inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har goda kunskaper om regelverket kring offentlig upphandling och goda kunskaper av arbete med avtal. Juridisk kompetens och erfarenhet av arbete i digitala upphandlingssystem, projektledning och strategiskt inköpsarbete ses också som meriterande.

Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är verksamhetsorienterad och bra på att kommunicera med olika målgrupper. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inger förtroende och har hög integritet. Du värdesätter att ge god service och stöd. Arbetet är komplext och omfattar många olika processer, därför är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är resultat- och lösningsorienterad samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Om regionstyrelseförvaltningen

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för koncernstyrning, strategisk planering och ärendeberedning. Vi arbetar även med regional utveckling och kultur- och fritidsverksamhet. Vi fungerar som ett internt stöd till regionens övriga förvaltningar. Tillsammans månar vi om kvalitet och effektivitet för dem vi finns till för.

Om Region Gotland

Region Gotland är den enda regionen i Sverige som har kommunala-, hälso- och sjukvårdsuppgifter och regionalt utvecklingsansvar i en och samma organisation. Vi är över 6700 engagerade medarbetare som tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Region Gotland arbetar aktivt med verksamheternas kvalitet och säkerhet. Inom detta arbete ingår att vissa befattningar kan komma att säkerhetsprövas. Om, säkerhetsprövning behövs för uppdraget kommer kandidaten informeras efter intervjutillfället /eller i slutet av rekryteringsprocessen.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Månadslön
  • Tillträde: 2023-09-01 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2023-05-21

Referensnummer:
2023/574

Kontaktperson(er):
Nanna Sörling, 0498269553

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb