Upphandlare till Region Stockholm

Till upphandlingsavdelningen, enheten Läkemedel och vårdrelaterade tjänster

rek-162-w.jpg

Region Stockholm söker en upphandlare, med flexibel geografisk placering inom Sverige, som vill göra skillnad i våra stora vårdtjänstavtal och som har god kännedom om LOU. 

Var i Sverige du geografiskt har din hemvist är inte det viktigaste för oss. Hos oss på Upphandlingsavdelningen inom serviceförvaltningen förstår vi verkligen vikten av att få ihop livspusslet, därför arbetar de som vill till stor del digitalt. Du kan ha din hemvist i hela vårt avlånga land, det viktigaste för oss är att du brinner för LOU.

Nu söker vi en erfaren upphandlare med god kännedom om LOU och ett väl utvecklat affärssinne, som självständigt kan bedriva kvalificerade upphandlingar inom offentlig verksamhet. Vi erbjuder ett utmanande arbete i en inköpsverksamhet som befinner sig i ett spännande utvecklingsskede. Vi kan lova dig ett stort eget ansvar, med flexibilitet och utveckling!

Om tjänsten

Tjänsten som upphandlare av vårdtjänster innebär att du självständigt och affärsmässigt driver stora kvalificerade LOU-upphandlingar i nära samarbete med beställaren, expertgrupper, styrgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna. Det är en strategiskt viktig roll och du är en nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen och är den sakkunniga inom LOU. Som upphandlare av vårdtjänster är du en viktig del i Hälso- och sjukvårdsförvaltningens (HSF) upphandlingsprocess, HSF är också din viktigaste internkund. Att vara upphandlare av vårdtjänster innebär många spännande, lärorika och stora upphandlingar. Exempel på vårdtjänster som finns i den preliminära upphandlingsplanen är – klinisk laboratoriemedicin, specialiserad palliativ slutenvård för barn och ungdomar samt medicinsk radiologi.

Du kommer att ingå i serviceförvaltningens upphandlingsavdelning, men upphandlar åt andra förvaltningar och bolag inom Region Stockholm. På Upphandlingsavdelningen arbetar i dagsläget ett 60-tal medarbetare, spridda på 5 olika enheter, med roller som upphandlare, avtalsförvaltare och administratörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Vara sakkunnig i upphandlingsfrågor (LOU)
  • Vara en del av processen i större upphandlingar tillsammans med en projektgrupp
  • Självständigt driva hela upphandlingsprocessen vid mindre upphandlingar

Vem är du?

Du har examen inom ekonomi, upphandling eller juridik, eller annan för rollen relevant utbildning, och erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete. Du har även mycket goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Meriterande är erfarenhet av att upphandla hälso- och sjukvårdstjänster eller sociala tjänster, utvärderings- och prismodeller samt projektmetodik. Att du har goda kunskaper i Excel och PowerPoint ser vi som en självklarhet, liksom att du har en generellt god systemvana. Det underlättar om du har vana av att arbeta med Tendsign, Avantra eller liknande system.

Den vi söker bör ha god kommersiell förståelse och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, strukturerad och analytisk. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt att koordinera experter och andra verksamhetsrepresentanter. Vi uppskattar din ärlighet, din sociala kompetens och att du har nära till skratt. Prestigelöshet, noggrannhet med ordning och reda är viktigt i denna roll samt förstås att du kan samverka och skapa goda relationer.

Du efterlever Region Stockholms värderingar som är; Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i ljusa och moderna lokaler på Lindhagensgatan 100.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ulrika Strömberg, ulrika.stromberg@regionstockholm.se


Sista ansökningsdag: 2023-02-26

Ort:
Stockholm

Referensnummer: 2023/1006

Kontakt:
Ulrika Strömberg, ulrika.stromberg@regionstockholm.se

Facklig företrädare:
Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb