Upphandlare till Sandvikens kommun

Är du en erfaren upphandlare med ett affärsmässigt perspektiv? Har du intresse av hållbarhets- och klimatfrågor? Har du engagemang och viljan att skapa goda resultat? Då kan du bli nästa upphandlare i vår enhet!

Vi söker dig som självständigt kan genomföra upphandlingar och ge god service åt kommunkoncernens medarbetare. Du har en naturlig fallenhet för att tillsammans med kollegorna profilera vårt uppdrag. Arbetsglädje och engagemang tar vi på stort allvar.

I Sandvikens kommuns kommunstyrelse ingår ekonomi- och inköpskontoret, i vilket inköpsenheten ingår. Du kommer att vara en del av vår inköpsenhet som består av upphandlare, inköpscontroller och e-handelssamordnare samt inköpschef. Tillsammans med dig kommer vi att vara 7 personer. Geografiskt är vi placerade i Stadshuset i Sandvikens centrum.

Inköpsenheten har ett strategiskt uppdrag att samordna, effektivisera och styra kommunens inköps- och upphandlingsprocesser. Förutom att vara ett stöd till våra kommunala bolag, samarbetar vi sedan 2020 vi med Ockelbo kommun och Hofors kommun och deras bolag för att göra gemensamma och egna upphandlingar mm. Våra upphandlingar avser framför allt varor och tjänster, men även entreprenader. Vi ser till att avtal finns för kommunernas och bolagens behov, har ett bra och väl fungerande beställningssystem, underhåller avtalskataloger mm.

Vi som arbetar på inköpsenheten är positiva och prestigelösa och hjälper varandra för att vi tror att det är bästa sättet att nå goda resultat och samtidigt ha roligt på jobbet.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
– semesterväxling
– årsarbetstid
– friskvårdsbidrag (E-Passi)
– hälsofrämjande aktiviteter
– extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
– personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

I stora drag kommer du i rollen som upphandlare leder upphandlingsarbetet, från då behovet av upphandling blir känt till avtalsuppföljning, implementering av e-handel mm. Du kommer även att arbeta med förnyade konkurrensutsättningar, DIS och andra förfaranden och former.

Arbetssituationen är ofta komplex med högt tempo och kräver mycket god ordning samt förmåga att parallellt hantera olika uppgifter.

Du kommer även att ha en rådgivande roll mot kommunens verksamheter och medarbetare genom att ge råd och stöd i olika avtal, upphandlingar och inköpsfrågor, vara med att utveckla upphandlingsarbetet samt förvalta, följa upp avtal och vårda leverantörskontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat minst 3 år som upphandlare, gärna längre. Du har en passande eftergymnasial utbildning med inriktning upphandling/inköp eller juridik såsom YH-utbildning eller motsvarande, som vi bedömer som likvärdig. Alternativt har du mångårig arbetslivserfarenhet inom upphandlingsområdet. Vidare är du en god kommunikatör, van vid att leda projekt samt har ett affärsmässigt förhållningssätt både internt och gentemot våra leverantörer. Du är trygg i din egen förmåga och kan leda samt driva flera upphandlingar/projekt och aktiviteter parallellt framåt.

Du bidrar aktivt till enhetens utveckling och har lätt för att samarbeta både internt och externt. Du har erfarenhet av hela inköpsprocessen; från behov och marknadsanalys via upphandling till avtalsuppföljning och avtalsförvaltning, inklusive leverantörsdialog. Vi arbetar med att öka antalet tillgängliga ramavtal via e-handel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans, samt vid din erfarenhet av:
• att yrkesmässigt genomföra hela upphandlingsprocessen enligt LOU som upphandlare,
• att förhandla och
• att arbeta i en politiskt styrd organisation eller en större organisation med många intressenter.

Som upphandlare behöver du ofta vara pådrivande i uppdragen och kreativ samt strukturerad, affärsmässig och lösningsinriktad för att lyckas väl i ditt arbete. Noggrannhet och analytisk förmåga är också viktiga egenskaper hos en upphandlare.

Din stödjande och rådgivande roll förutsätter att du är lyhörd, ödmjuk och känner dig bekväm med att tala inför människor, att arbeta konsultativt samt är pedagogiskt lagd. Du är van att arbeta självständigt under eget ansvar.

Provanställning kan komma att tillämpas under de sex första månaderna.

Rekryteringsbedömning och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, Heltid, Tjänsten är för närvarande vakant och tillträde sker efter överenskommelse.


Kontakt:
Helena Wallbom
Inköpschef
026-24 19 31
070-343 64 89
helena.wallbom@sandviken.se

Fackliga företrädare
VISION
Sandvikenavdelningen
026-24 11 00
sandvikensavdelningen@fv.vision.se

Ansök senast: 2022-12-13

Referensnummer: 152-22

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb